Over

04-11-2019

Inmiddels zijn we weer 1,5 jaar verder. Op 28 augustus 2018 zijn we opnieuw ouders geworden van een mooie dochter genaamd Pip. We hebben een supergoede start gehad maar mijn tijd en aandacht is veel naar haar toegegaan. Het is een heerlijke bezige dame die al vroeg ging lopen.


Helaas heeft ook Pip een koemelk- en soja-allergie. Maar zoals bekend zoek ik in oplossingen en uitdagingen in plaats van dit als een probleem te zien. Op zoek naar lekkere recepten en recepten omzetten naar alternatieven zodat beide kinderen kunnen genieten van lekker eten en toch mee kunnen doen in de “normale wereld”. Inmiddels is onze dochter 14 maanden en begon het bij mij ook te kriebelen om weer verder te gaan met dit foodblog.  Ze gaat met veel plezier naar een gastouder 2 dagen per week. Vandaar ook dat er weer wat nieuwe berichten aan komen met veel lekkers op een “gezonde” maar vooral alternatieve en lekkere manier.

 

 

Wie ben ik?

Ik ben Eline de Bont, inmiddels 39 jaar en moeder van 2 kinderen. Jins is inmiddels 6 jaar en een vrolijke jongen die erg leergierig is. En verder is er een meisje Pip van 14 maanden, die ook erg ondernemend is. Een pittige dame, die erg goed weet wat ze wil.

Beide kinderen hebben een koemelk-allergie en een soja-allergie. Verder ben ik zelf bekend met een lactose-intolerantie en een nachtschade-intolerantie. Pip krijgt nog steeds borstvoeding waarbij ik koemelk- en sojavrij eet.

Verder ben ik praktijkondersteuner somatiek in een huisartsenpraktijk in Dreumel voor 2,5 dag per week. Hierin ondersteun ik mensen met Diabetes Mellitus, COPD en hart- en vaatziekten.

Voor de zwangerschap van Pip was ik ruim 40 kg afgevallen. Door Weight Watchers ben ik bewuster gaan eten, maar door de kinderen leer ik ook te genieten van lekker eten.

Mijn kracht is te denken in oplossingen en niet in problemen. Ook de kinderen moeten alles kunnen eten en ook genieten van lekkere dingen die andere kinderen zonder voedselallergieën ook kunnen nuttigen. Kortom eten moet gewoon een feestje zijn!