Over

12-03-2018

Lange tijd heb ik niks van me laten horen. Dit keer met een goede reden. Het afvallen via Weight Watchers deed ik met een achterliggende reden. Natuurlijk wil ik graag een normaal gezond gewicht bereiken, maar onze lang gekoesterde wens is ook eindelijk in vervulling gegaan.  

We zijn inmiddels ruim 16 weken zwanger van ons tweede wonder! Eind augustus mogen we dit kindje verwelkomen op de wereld.

 

Doordat ik veel zwangerschapskwaaltjes heb gehad zoals overgeven en vermoeidheid, kwam er dus weinig van dit blog bij te houden. Onze kleine uk groeit ondanks dit alles goed door, dus dat nemen we voor lief. Daardoor staat dit dus wel even op een lager pitje, maar wanneer mogelijk zal ik zeker iets van me laten horen. Ook als we meer weten over de afloop van dit wonder.

 

 

 

10-07-2017

Ik ben Eline en getrouwd met Alex. Samen hebben we een zoon van inmiddels 4 jaar. Ik werk als praktijkverpleegkundige somatiek in een huisartsenpraktijk waarbij ik mensen begeleid die bekend zijn met Diabetes Mellitus, COPD, Hart- en vaatziekten en sinds kort ook ouderen.

Koken deed ik altijd al met veel plezier, maar sinds mijn avontuur wat ik ruim een jaar geleden startte bij Weight Watchers heb ik er veel meer plezier in gekregen. Ik kampte met een fors BMI van 44. Na thuis te hebben gezeten met een forse burn out, waarbij ik door therapie aan mezelf heb gewerkt, vond ik het 7 juni 2016 tijd om ook aan mijn lichaam te gaan werken. Mijn afvalpoging gaat met vallen en opstaan, maar inmiddels ben ik ruim 36kg afgevallen, waarvan 10kg een jaar eerder.

Ik had geen zin om meerdere potten te koken voor mezelf en mijn gezin, omdat ik dat tijdtechnisch niet redt met een gezin en werkend leven. Door een duidelijke weekplanning te maken en recepten wat om te turnen naar allergievrij koken probeer ik rust in mijn lijf te kweken. Onze zoon heeft sinds zijn geboorte een koemelkallergie en later een soja-intolerantie ontwikkeld. Door jaren buikklachten te hebben gehad, ben ik steeds minder zuivel voor mezelf gaan gebruiken en na wat testen bleek ook ik een lactose-intolerantie en een nachtschade-intolerantie te hebben. Sinds ik lactosevrij kook is het een stuk rustiger in mijn buik. Nachtschades zijn een stuk moeilijker uit mijn leven te bannen maar het gaat de ene dag beter als de andere. Mijn probleem ligt vooral in de tomaten, paprika, komkommer en pepers. De rest geeft weinig klachten.

Wordt het dan ook moeilijk en duur om te koken voor het gezin? Dat valt best mee… Ook hier in huis worden pannenkoeken en frietjes gegeten, maar dan met aanpassingen waardoor het voor iedereen de moeite waard is om lekker te eten. Ook uit de kleine groentetuin die we hebben, komen heerlijke producten vandaan die in de winkel soms zelfs moeilijk te vinden zijn.

Kortom alles bij elkaar maken eten voor mijn gezin best moeilijk maar zeker wel de moeite om er een feestje van te maken.

Heb je vragen of opmerkingen, mail ze gerust via het contactformulier.