Gele tomatensoep

We houden vooral van tuinieren in onze eigen moestuin. Manlief vindt het een sport om zoveel mogelijk aparte soorten tomaten te kweken. Mijn moeder kweekt ze ook en samen wisselen we dan verschillende soorten uit. Ik vind het lekker om er weer iets anders als anders mee te maken. Maar vooral niet te moeilijk te denken. Zo ook vandaag.

Zaterdag is het hier in huis soepdag. Vandaag weer genoeg tijd om een heerlijke verse soep klaar te maken dus kiezen we voor een gele tomatensoep. Inmiddels hebben we zoveel tomaten dat ik ze gewoon invries, zodat ik er zelf porties van kan maken om ze te werken.

Dit recept is koemelk-, lactose- en sojavrij, maar niet nachtschadevrij.

Door de runderbouillon te vervangen door tuinkruidenbouillon of groentebouillon is het een veganistisch gerecht.

Het recept voor 4 borden soep:

Ingrediënten:

  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, gesnipperd
  • 1 winterwortel, in blokjes
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 750 milliliter water
  • 750 gram gele tomaten
  • 1-2 takjes tijm
  • Eventueel 100 gram pasta of vermicelli
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper naar smaak

 

Bereiding:

Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de wortel in kleine blokjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui, de knoflook en de wortel 5 minuten op lage temperatuur. Voeg de tijm toe. Voeg de tomaten, het water en de runderbouillonblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep afgedekt 15 minuten koken. Pureer de soep met de staafmixer, proef en breng op smaak met peper. Voeg als laatste eventueel nog wat pasta of vermicelli toe en kook dit volgens aanwijzingen op de verpakking. Schep het daarna in een kom. Heerlijk met verse broodjes. Ik zeg smakelijk eten!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *