Pompoensoep met kokosmelk en koriander

Ook deze zaterdag is er weer een soepdag. Dit keer hebben we een flinke oogst pompoenen uit de eigen groentetuin. Manlief dacht ook meloenen gezaaid te hebben maar helaas waren het meerdere pompoenplanten. In totaal 9 kg pompoenen, dus op zoek naar creatieve recepten om de pompoenen heerlijk te bereiden.

Deze komt van de Weight Watchers app. Behalve je voedingsdagboek bijhouden, kun je er ook veel inspiratie vinden voor lekkere recepten. Soms moet je dit wat aanpassen naar de allergieen, maar vaak is het al een magere versie waardoor het prima te gebruiken is zoals het recept is.

Dit keer dus een pompoensoep met kokosmelk en koriander.  Door de kokosmelk en koriander krijgt het Oosterse smaken maar wordt het niet pittig. Kortom een prima recept om ook voor kinderen klaar te maken. De koriander en het citroengras kan eventueel ook gedroogd worden gebruikt.

Dit recept is koemelk-, lactose- en sojavrij, maar niet nachtschadevrij. Dit recept is vegetarisch.

Het recept voor 4 borden soep:

Ingrediënten:

  • 1000 milliliter groentebouillon
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gram pompoen
  • 1 stengel citroengras
  • 1 scheutje limoensap
  • 1 bosje koriander
  • 150 milliliter kokosmelk Light
  • peper en zout naar smaak

 

Bereiding:

Breng de kokosmelk met de bouillon aan de kook. Verwijder de zaden van de pompoen en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees van de pompoen in blokjes. Voeg de pompoen, de ui en de geperste knoflook toe en breng op smaak met peper en zout. Halveer de stengel citroengras. Voeg het citroengras en het sap van een halve limoen toe aan de soep en doe de deksel op de pan. Breng het geheel opnieuw aan de kook tot de pompoen gaar is. Verwijder het citroengras en pureer de soep met een staafmixer. Garneer met wat koriander. Smakelijke genieten!!!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *