Gevulde courgette met kip en Ras el Hanout met daarbij couscous

Couscous werd hier in huis de eerste keren niet erg gewaardeerd, maar tegenwoordig vinden ze het een erg lekker alternatief voor rijst of pasta. Het is alleen een product dat op smaak gebracht moet worden anders zit er weinig smaak aan. Het is griesmeel wat neutraal smaakt. Kant-en-klare pakjes hebben allerlei kruiden, maar ik gebruik hiervoor de kruidenmix van Jonnie Boer en dan de Ras el Hanout.

Een courgette is een groente waar je veel meer mee kunt dan in blokjes wokken of bakken. Dit is een groente die ook op vele manieren te vullen is. Experimenteren met dit gerecht en kijken dat de smaken ook lekker bij elkaar komen, ik moet zeggen dat het hier zeker goed gelukt is. In dit recept gebruik ik kipgehakt samen met de Ras el Hanout die ik ook gebruik in de couscous. Het recept van gevulde courgette met kip en Ras el Hanout met daarbij couscous.

Dit recept is koemelk-, lactose- en sojavrij, maar niet nachtschadevrij.

Het recept voor 2 volwassenen en 2 kinderen:

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels Ras el Hanout
  • 300 gram kipgehakt
  • 1 handvol rozijnen
  • 4 abrikozen, ik koos voor uit blik, maar in het seizoen zijn ze vers natuurlijk veel lekkerder
  • 1 theelepel olijfolie
  • 2 courgettes
  • 150 gram couscous, ongeweld
  • peper en zout naar smaak

 

Bereiding:

Week de rozijnen minimaal 5 minuten in warm water. Verwarm de oven voor op 180℃. Vet een ovenschaal licht in met olie. Halveer de courgettes en schep het binnenste eruit. Dit is zaad en gebruik je niet in het recept. Doe er vervolgens zout op en zet de courgette weg voor later gebruik. Laat de rozijnen uitlekken. Doe in een andere schaal het gehakt met 1 eetlepel kipgehakt en de uitgelekte rozijnen en meng dit goed door elkaar. Verdeel het gehakt in 4 delen en draai er worsten van die je in de courgette doet. Zet dit vervolgens 20-25 minuten in de oven. Maak ondertussen je couscous klaar volgens de verpakking maar voeg voor je water toevoegt, eerst de 2de eetlepel Ras el Hanout toe en laat het geheel staan weken. Als alles klaar is schep je de couscous op je bord en verdeel je enkele abrikozen erover. Leg de courgette ernaast en smakelijk eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *