Chocolademugcake met peer

De mugcake heb ik jullie al laten zien, maar er kunnen vele variaties op gemaakt worden. Dit keer een chocoladevariant, die ook erg lekker en verantwoord is in bepaalde periodes in de maand.

In Maas en Waal wordt veel fruit geteeld en in de herfst is het vooral de tijd van appels en peren. Er zijn overal kleine kraampjes en automaten langs de weg waar je geld in stopt en heerlijk vers fruit haalt. Daarom een mugcake variant en wel de chocolademugcake met peer.

Dit recept is koemelk-, lactose-, soja- en nachtschadevrij.

Het recept voor 1 mugcake dus 1 persoon:

Ingrediënten:

  • 20g havermout
  • 1 banaan
  • evt zoetstof, maar die gebruik ik niet meer, doordat de banaan het zoet genoeg maakt
  • 1 ei
  • 1 peer, geschild, ontkroost en in blokjes
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • poedersuiker ter garnering
  • 1 eetlepel gepofte rijst
  • 1 eetlepel ongezoet cacaopoeder
  • 25 milliliter amandeldrink

 

Bereiding:

Prak de banaan in een kom. Voeg het cacaopoeder, de vanillepoeder, de amandeldrink en het ei erbij en meng door elkaar. Doe de havermout erbij en meng door elkaar. Schil en ontkroos de peer en snijdt deze in blokjes van ongeveer 1cm doorsnede. Doe deze door het deegmengsel. Bewaar eventueel nog enkele ter garnering. Breng op het deegmengsel smaak met zoetstof wanneer je dit nodig vindt. Vervolgens zet je de mugcake 4 minuten op 700watt in de oven. Stort deze vervolgens uit op een bord. Doe vervolgens de poedersuiker, de gepofte rijst en eventueel de blokjes peer erop. Smakelijk eten!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *