Upside down bananentaart

Met 2 kleine kinderen is er altijd veel fruit in huis. Gezond eten is een must en daarbij horen voldoende groente en fruit. Hier in huis wordt weinig gesnoept, alleen met gelegenheden. Fruit is een gezonde snack en in het weekend is altijd gelegenheid voor iets lekkers. Lees koek of snoep.

Bananen zijn een erg gezond stuk fruit. Het bevat veel kalium en is daardoor goed voor hart- en bloedvaten. Helaas bevat fruit veel suikers, zo ook bananen. Als je hier klachten van hebt, is het advies er niet te vaak en teveel van te nemen. Maar anders is het geen probleem er dagelijks van te snoepen.

Bananen hebben als eigenschap dat ze fruit mee kunnen laten rijpen. Soms rijpt het tegelijk en dan heb je ineens een overschot. Zo ook dit geval!!! Er lagen ineens 2 volle trossen bananen. Zoals altijd maar eens op zoek naar een heerlijk recept. Dit keer een recept via AH.nl.

Dit recept is koemelk-, lactose-, soja en nachtschadevrij.

Het recept voor 9 porties:

Ingrediënten:

  • 100 gram margarine
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gram ongezouten pecannoten
  • 4 bananen
  • 1 theelepel kardemom
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 50 milliliter ongezoete amandelmelk
  • Beetje kokosvet om in te vetten of bakspray

Bereiding:

Vet een bakvorm in met wat kokosvet. Doe 30 gram boter en 50 gram in een steelpan (zonder aanbaklaag, omdat deze anders sneller kapot gaat door het verhitten van de suiker) en laat op laag vuur smelten. Draai het vuur hoog en laat 1 minuut koken. Hoe donkerder de karamel, hoe bitterder de smaak. Hak ondertussen de pecannoten grof.  Schenk de karamel in de ovenschaal. Pel de bananen en halveer in de lengte. Leg de helften met het snijvlak in de karamel.

Verwarm de oven voor op 180℃. Doe de rest van de boter en de suiker in een mengkom en klop met de mixer in 5 minuten tot een lichte crème. Klop de eieren erdoor. Zeef het bakmeel met de kardemom boven de kom en schap alles door elkaar. Voeg al roerend de melk toe. Doe de pecannoten erbij. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bananen.

Zet de taart 30 minuten in de oven. Hij is gaar als een satéprikker die je erin prikt. Er schoon en droog uitkomt. Laat vervolgens de taart 5 minuten staan en draai hem daarna pas om. Dan is de karamel nog niet uitgehard maar ook niet te vloeibaar. De taart is prima lauwwarm of koud te eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *