Andijvie salade met tomaten, rode ui en rijst met daarbij gegrilde kalkoenfiletlapjes

 

Vandaag een keer iets anders als avondeten. Een salade. Geen zin om uitgebreid te koken, was wat ik gisteravond bedacht. Dus op zoek naar een simpel recept. Donderdag werk ik tot 15uur en wil ik de weekboodschappen doen, hierdoor ben ik dus toch laat klaar omdat ik ook alles opgeruimd wil hebben voor we aan tafel zitten. Ik heb een aantal websites waar ik graag op surf om ideeën op te doen, vooral inspiratie probeer te halen en de recepten toch probeer aan te passen naar de allergieën in het gezin. Door te surfen kwam ik andijvie tegen en ik dacht dat klinkt lekker en simpel. Een andijviestamppot maar toen ik beter ging lezen zag ik dat deze gemaakt wordt met rijst. Omdat mijn voorkeur in dit geval uitgaan naar een vollere rijstsoort vanwege de verzadiging, heb ik gekozen voor een meergranen rijst.

Dit keer dus een salade met andijvie met tomaten, rode ui en meergranen rijst met daarbij gegrilde kalkoenfiletlapjes met dit keer inspiratie uit de Jumbo app. En ik moet zeggen dat hij zeer goed smaakte en zeker voor herhaling vatbaar is.

Dit recept is koemelk-, lactose- en sojavrij maar niet nachtschadevrij.

Het recept voor 2 volwassenen:

Ingrediënten:

  • 110g meergranen rijst
  • 250g fijngesneden andijvie
  • 250g kalkoenfilet a la minute, 4 lapjes
  • 1 limoen
  • 4 cocktailtomaten
  • 1 rode ui in halve ringen
  • peper en zout naar smaak
  • 1,5 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 1 teen knoflook

 

Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi de kalkoenfiletlapjes met peper en zout en doe een klein beetje olijfolie op de filetlapjes. Bak het vlees in 5 minuten per kant bruin en gaar in de grillpan. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil eraf en pers de vrucht uit. Meng de limoenrasp, het limoensap en de extra vierge olijfolie. Pers de knoflook boven de limoenolie. Pak een grote schaak en schep hierin de andijvie, tomaat en ui door de rijst. Meng er de limoenolie door en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de salade over de borden en leg er de filetlapjes bij daarna smakelijk eten!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *