Na een licht ontbijtje wat bestond uit Alpro Go-on kwark met Quaker havermout muesli en daarbij verse kersen, starten met een lekker taartje voor de lunch. Sinds ik een jaar geleden begon met Weight Watchers maak ik op mijn vrije dagen veel uitgebreide ontbijtjes of lunchgerechten zoals ontbijttaartjes, pannenkoeken maar ook maaltijdsalades etc. Ik gun mezelf regelmatig iets wat ik echt lekker vind. Ik kijk dan ook naar mijn behoeftes. Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk. Vooral in de maandelijkse periode waarin ik erg naar chocolade snak, probeer ik hier iets mee te maken waardoor ik minder neig om te snoepen.
Ik gebruikt steeds meer pure producten en producten met minder slechte toevoegingen. Die zijn soms duurder maar doordat ze zuiniger in gebruik zijn, zijn ze dus goedkoper in verhouding. Zo ook de pindakaas van AH 100% pindakaas, deze is zelfs goedkoper als pindakaas van Calvé maar bevat geen geharde palmvetten, zout en suiker. Dit is pure pindakaas met arachideolie (dus gemaakt van pinda’s). Deze pindakaas is erg vloeibaar en moet je dus goed doorroeren voor je deze gebruikt. Hierdoor is deze ook gemakkelijker te gebruiken in een recept. Deze is te koop in 2 varianten naturel en met stukjes. De laatste heeft mijn voorkeur.
Zo ook de chocoladepasta van de Kleine Keuken. Eigenlijk is dit chocoladepasta voor baby’s maar gezien onze zoon een koemelkallergie en een soja-intolerantie heeft, is dit ook een chocoladepasta die hij mag hebben. Deze bevat zonnebloemolie, cacaopoeder en hazelnootpasta. Ook deze is erg dun en bevat geen “slechte” toevoegingen, daarom moet je ook deze doorroeren voor gebruik.
Vandaag viel mijn keuze op een oude bekende naar inspiratie van Ohmypie.nl, namelijk het ontbijttaartje Snickers Sensatie. Deze heb ik wat aangepast naar mijn eigen behoefte, dus meer chocolade en minder pindakaas, waardoor deze meer als lekker was!
Dit recept is koemelk-, lactose- en nachtschadevrij, maar niet sojavrij. Als je deze sojavrij wil maken zou je bijvoorbeeld kokosyoghurt kunnen gebruiken in plaats van Alpro Go-on.
Het recept voor 1 volwassenen:
Ingrediënten:
- 1 bakvorm van 12cm doorsnede, ik gebruikte een siliconen cakevorm uit een kinderbakset
- 1 banaan
- 1 ei
- 2 eetlepels kwark (ik gebruikte Alpro Go-on)
- 20g havermout
- 20g amandelmeel
- 1 eetlepel cacaopoeder, ongezoet
- 1 eetlepel pindakaas
- 1 eetlepel chocoladepasta
- 1 theelepel bakpoeder
- 7g cashewnoten
- 1 kneepje vloeibare zoetstof
Bereiding:
Verwarm de Airfryer voor op 165℃. Prak de banaan fijn met een vork tot een gladde massa. Klop het ei samen met de kwark los in een kom en voeg de geprakte banaan hieraan toe. Schep vervolgens de havermout, amandelmeel, het bakpoeder, 1 eetlepel pindakaas en de cacaopoeder erbij en roer alles goed door elkaar. Voeg zo nodig wat zoetmiddel toe. Vet het springvormpje in en leg een stukje bakpapier op de bodem (dit voorkomt plakken van de cake) en doe de noten erop, vervolgens doe je de helft van het deegmengsel hierin. Verspreid de eetlepel chocoladepasta over het beslag en dek dit toe met het overige beslag. Bak voor 25 minuten in de Airfryer en smakelijk eten!!!
Geef een reactie