Aardappeltortilla met snijbiet en geitenkaas met een zoetzure pangafilet

Snijbiet was een groente waar ik nog nooit van had gehoord totdat ik een doosje met zaadjes zag in het tuincentrum. Vrolijk gekleurde stengels die je de hele zomer kunt oogsten. Zowel de stengel als het blad is eetbaar en hoewel ik niet dol ben van bietjes is deze combinatie wel lekker. Ik ben gaan zoeken naar recepten en vond een recept voor snijbiet op 2 manieren. Erg veel manieren om deze groente te bereiden heb ik niet gevonden. Dit recept heb ik aangepast en werd een aardappeltortilla met snijbiet en geitenkaas met dit keer een pangafilet maar je zou er ook een stukje vlees bij kunnen doen wat je voorkeur heeft. De inspiratie komt van de website www.bijnalekkeralsthuis.nl.

Dit recept is niet koemelk-, lactose-, soja- en nachtschadevrij.

Het recept voor 2 volwassenen en 1 kind:

Ingrediënten:

 • 500g geschilde aardappels, ik gebruikte vastkokers
 • 500g snijbiet, ik heb regenboogmix
 • 4 tenen knoflook
 • 1 rode ui
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 4 eieren
 • 75ml amandeldrink
 • 250g pangafilet
 • Sweet chili saus
 • 100g zachte geitenkaas
 • 60ml sojajoghurt ongezoet
 • 4 tomaten
 • Peper en zout naar smaak

 

Bereiding:

Schil de aardappels en snijd deze in plakjes. Kook ze 5-10 minuten gaar. Snijd de knoflook in plakjes en snijd de rode ui in halve ringen. Was en snijd de snijbiet. Houd de stelen apart van het blad. Verwarm een pan en bak hierin de half van de knoflook, rode ui en de snijbietstelen. Meng ondertussen in een kom de 4 eieren met peper en zout en de amandeldrink. Als de snijbiet na enkele minuten zachter wordt, kun je enkele lepels van je eimengsel toevoegen. Voeg de gekookte aardappels toe en voeg in 2 delen de rest van het eimengsel toe. Laat het tussendoor garen. Zet de deksel op de pan op laag vuur en laat dit in 15 minuten gaar worden. Zet een nieuwe pan op het vuur en bak hierin de olijfolie met knoflook en het snijbietblad. Verwarm de Airfryer en bak hierin de pangafilet en doe hierop wat chilisaus die je uitsmeert met een kwastje. Bak de vis 15 minuten op 175℃. Als de snijbietbladeren zijn gesloken, is het klaar. Dan kun je de geitenkaas verdelen over de aardappeltortilla. Laat de deksel nog enkele minuten op de pan zodat deze kan smelten. Snijd de tortilla in stukken en leg hier boven op de snijbietbladeren. Daarna nog yoghurt naar smaak en smakelijk eten!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *