Een mugcake met kersen en vanille

1 van de eerste gerechten die ik ging proberen was een mugcake. De beslissing om gezonder te gaan eten en leven was genomen en havermout wordt als een superfood genoemd, dus dat moest een gerecht hiermee gaan worden. Ik koop hierbij altijd de goedkoopste havermout in de supermarkt omdat ik dit voor veel meer gerechten gebruik. Het geheel viel me niets tegen maar mocht wel wat verfijning krijgen, die maakte ik door fruit erin te gebruiken.

De mugcake maak ik meestal in het weekend maar ook op vakantie komt dit steevast op tafel. Bijna een jaar geleden gingen we naar Mallorca en daar had ik de havermout meegenomen, net als een potje vanille-essence en mijn ahornsiroop en dat is genoeg voor een basisrecept mugcake. Inmiddels heb ik al diverse varianten geprobeerd. Mijn favoriete combinatie is blauwe bessen, vanille en maanzaad. Ook de combinatie kersen en cacaopoeder of pecannoten met peren, appel met rozijnen en walnoten is een heerlijke combinatie. Dit keer een mugcake met kersen en vanille.

Dit recept is koemelk-, lactose-, soja- en nachtschadevrij.

Het recept voor 1 mugcake dus 1 persoon:

Ingrediënten:

  • 20g havermout
  • 1 banaan
  • evt zoetstof, maar die gebruik ik niet meer, doordat de banaan het zoet genoeg maakt
  • 1 ei
  • 1 handje kersen, ontpit
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1 eetlepel quinoa pofs

 

Bereiding:

Prak de banaan in een kom. Voeg het ei erbij en meng door elkaar. Doe de havermout erbij en meng door elkaar. Was en ontpit de kersen en voeg deze ook toe. Bewaar eventueel nog enkele ter garnering. Voeg als laatste het vanillepoeder toe. Breng op smaak met zoetstof wanneer je dit nodig vindt. Vervolgens zet je de mugcake 4 minuten op 700watt in de oven. Stort deze vervolgens uit op een bord. Doe vervolgens de ahornsiroop, de quinoa pofs en nog kersen erop. Smakelijk eten!!!

2 Comments for “Een mugcake met kersen en vanille”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *