Aziatische gehaktballetjes in sojasaus met wokgroenten en noodles

Dinsdag is het weegdag voor mij. Sinds mijn Weight Watchers avontuur ga ik nog steeds iedere week naar de groep toe voor een uurtje ME-time. Hier behandelen we iedere week onderwerpen op het gebied van voeding, bewegen en gezond leven. Tips en trucs worden op alle vlakken uitgewisseld en gedeeld.

Op dinsdag werk ik de hele dag en ik wil voor het wegen ook eten omdat het anders pas na half 9 is, dat ik warm zou eten. Dat vind ik persoonlijk te laat, dan heb ik de neiging om te snoepen doordat ik honger heb. Daarom roerbakken we op dinsdag vaak met noodles of rijst. Voor mijn Weight Watchers avontuur was één van mijn favoriete gerechten Beef Shanghai. Dit zijn Aziatische gehaktballetjes in sojasaus met wokgroenten en noodles. Dit keer een snelle en simpele variant hiervan.

De Oriëntaalse kruidenmix is zelf te maken door de droge kruiden te mixen naar je eigen verhouding. Voor het onderstaande recept neem je 1 eetlepel van de kruidenmix die je in een potje kunt bewaren. Hiermee heb je je eigen kruidenmix zonder vreemde toevoegingen.

Dit recept is koemelk-, lactose-, nachtschadevrij maar niet sojavrij.

Het recept voor 2 volwassenen:

Ingrediënten:

  • 2 blokken woknoodles
  • 200g mager rundergehakt
  • 1 eetlepel Oriëntaalse kruiden (koriander, paprika, peper, gember, kurkuma, chili, venkelzaad, ui, knoflook, zout)
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • 400g champignons
  • 500g nasi/bami groenten

 

Bereiding:

Zet een pan water op en breng deze aan de kook. Zet een hapjespan op het vuur om warm te laten worden. Snijd de champignons in vieren. Voeg de kruidenmix bij het gehakt en meng dit door elkaar. Draai hiervan gehaktballen. Ik maakte ze ongeveer 3cm ø. Ik bak ze zonder boter of olie, uit het gehakt komt al vet genoeg. Bak vervolgens de champignons mee. Als deze bruin gekleurd zijn, voeg je de roerbakgroenten erbij en bak je deze kort mee. Daarna voeg je de ketjap toe. Als het water kookt, kun je de blokken woknoodles toevoegen. Kook deze volgens aanwijzing van je verpakking. Vervolgens kun je deze toevoegen aan de pan met je gehaktballen, groenten en saus. Schep dit voorzichtig door. Pak een diep bord en schep alles erop. Daarna smakelijk eten!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *