Pasta met rucola en champignons en daarbij een op de huid gebakken zalmfilet

Als je mijn zoontje vraagt het hij op dit moment het liefste wil eten, dan zegt hij: ‘Doe maar pasta mama!’. Omdat ik niet altijd pasta met tomatensaus wil eten, heb ik een alternatief met vis. Het alternatief voor tomatensaus kan zijn een groentesaus of een roomsaus. Om deze lactosevrij en koemelkvrij te maken kun je een soja kookroom gebruiken. In ons geval is ook dat geen optie. Nu is er sinds kort ook een kookroom te krijgen van rijstbasis of haverbasis. Wij vinden de rijst een prima alternatief. Er zijn zelfs diverse merken die ze verkopen in verschillende supermarkten.

Met warm weer is het lekker om rucola door de pasta te verwerken en in combinatie met een gebakken zalm is dit een mooi gerecht. Hierdoor lijkt het bijna een pastasalade. Vanavond dus pasta met rucola en champignons en daarbij een op de huid gebakken zalmfilet.

Dit recept is koemelk-, lactose-, soja- en nachtschadevrij.

Het recept voor 2 volwassenen en 1 kind:

Ingrediënten:

  • 160g ongekookte tarwepasta
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 400g champignons
  • 1 sjalot of ui
  • 100ml Alpro Rice Cuisine
  • 125g rucola
  • 140g rauwe zalmfilet met huid
  • gedroogde viskruiden naar smaak of peper en zout
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden

 

Bereiding:

Zet een pan water op met een scheut olijfolie en breng deze aan de kook. Zet een hapjespan op het vuur om warm te laten worden. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de knoflook en de sjalot fijn. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking al dente (dat betekent beetgaar). Doe 1 eetlepel olijfolie in de hapjespijn en laat de sjalot en knoflook hierin aanfruiten (dat wil zeggen, zachtjes garen, gedurende enkele minuten). Zet het vuur iets hoger en voeg de champignonplakjes toe. Bak deze bruin en voeg daarna de Italiaanse kruiden toe. Daarna voeg je de rijstroom toe en laat je dit zachtjes doorwarmen. Ondertussen verwarm je in een koekenpan de rest van de olijfolie en leg je de zalm op de huid in de olie. Laat deze gedurende 6-7 minuten zachtjes bakken. Draai hem daarna om en zet de pit uit. Giet de pasta af als deze klaar is en voeg deze toe aan het ui/champignonmengsel. Zet het vuur uit en voeg als laatste de rucola toe. Meng dit goed door en doe het daarna in een diepe bord. Leg vervolgens de zalm erop met de huidkant naar boven. Ook dit keer weer smakelijk eten!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *