Raspberries Loves Chocolate

Eén van mijn meest favoriete webpagina’s waar ik veel inspiratie vandaan haal is www.ohmypie.nl. Marieke Bol is de eigenaresse van deze prachtige website en zij heeft een glutenintolerantie. Zij maakt overheerlijke taartjes glutenvrij maar ook koemelkvrij, sojavrij en lactosevrij met allerlei lekkere vervangende zuivel of andere producten. Inmiddels heeft ze ook een kookboek uitgebracht en daar staan ook de meest lekkere recepten in. Ik keek gisteravond in de koelkast en bedacht me dat ik nog erg veel frambozen had liggen. Ideaal voor een heerlijk ontbijttaartje met chocolade.

Enkele weken geleden was op de cursus van de Weight Watchers de vraag wat wij als vervanging gebruiken voor chocolade in de maandelijkse periode. Nu gebruik ik het niet alleen in die perioden maar gewoon omdat ik het erg lekker vind. Ik vind cacaopoeder in een ontbijttaartje altijd een goed alternatief omdat het niet veel calorieën bevat maar wel de hunkering naar chocolade kan wegnemen.

Vandaar dit keer een ontbijttaartje Raspberries Loves Chocolate. Voor dit ontbijttaartje heb ik de Valentino als basis genomen. Een ander voordeel van dit ontbijttaartje is dat je al gelijk 2 stuks fruit hebt gegeten voor die dag.

Dit recept is koemelk-, lactose- en nachtschadevrij, maar niet sojavrij.

Het recept voor 1 ontbijttaartje, dus 1 persoon, ik gebruik hiervoor een siliconen bakvorm van 12cm doorsnede:

Ingrediënten:

  • 20g havermout
  • 20g amandelmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel cacaopoeder, ongezoet
  • ½ theelepel vanillepoeder of essence
  • 1 ei
  • 1 banaan
  • 1 flinke hand frambozen
  • 1 eetlepel kwark, ik gebruikte Alpro Go-On
  • zoetstof naar smaak

 

Bereiding:

Zet de Airfryer aan op 170 ℃. Vet de bakvorm in met een beetje olie en leg een stukje bakpapier op de bodem. Doe alle droge producten in een bakje en meng dit door elkaar. Dus het amandelmeel, de havermout, het bakpoeder en de cacaopoeder. Prak in een ander bakje de banaan fijn en voeg het ei toe, meng dit door elkaar met de vanille. Eventueel kun je hier ook nog wat zoetstof aan toe voegen. Voeg vervolgens alle droge producten toe en roer dit goed door. Voeg als laatste de helft van de frambozen toe en roer opnieuw voorzichtig door. Doe dit mengsel in de bakvorm en leg als laatste de kwark er bovenop. Bak het geheel 25 minuten in de Airfryer. Als de taart klaar is, laat hem dan nog even afkoelen op een rekje voor je hem uit je bakvorm haalt. Leg hem voorzichtig op een bordje en leg de resterende frambozen er nog op en bij. Vervolgens smakelijk eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *