Linzensoep met Ras el Hanout

Op zaterdag is er altijd soepdag. Dit zodat we genoeg vulling hebben, maar toch caloriearm eten. Zo houden we nog wat over voor een extraatje op zaterdag bij de borrel. Vaak is mijn soep op basis van een groente met een bouillon, broodje erbij en het kan weer voor het weekend.

Dit keer weer een favoriet. Van spliterwten krijg ik veel last. Ze breken me op. Van linzen heb ik minder last. Ook al is deze soep verre van nachtschadevrij. Voor een enkele keer kan het prima.

Vandaag dus op het menu linzensoep met Ras el Hanout. Ras el Hanout is een kruid wat je kant-en-klaar kunt kopen, bij de gedroogde kruiden. Ras el Hanout wordt in iedere familie met een andere samenstelling gemaakt, waardoor deze van ieder merk ook anders kan smaken. Het betekent het beste van de winkel. Het is geen pittige kruidenmelange maar eerder kruidig door de gember, kaneel en nootmuskaat. Ik gebruik de kruidenmix van Jonnie Boer, omdat hier geen zout aan is toegevoegd en de kruiden niet muf smaken zoals wel eens kan zijn bij kruiden uit een pot. Ze zijn ook nog wat grof, zoals hele korianderzaadjes die erin zitten. Dit recept komt van de Jumbo website.

Let op dit recept kost veel voorbereidingstijd doordat ik gedroogde linzen gebruik, door deze kant en klaar te nemen, is het gerecht sneller klaar.

Door groentebouillon te gebruiken, is dit recept ook geschikt voor vegetariërs.

Dit recept is koemelk-, lactose- en sojavrij, maar niet nachtschadevrij.

Het recept voor 4 borden soep:

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel Ras el Hanout
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel olijfolie
  • 500g tomaten
  • 1 courgette
  • 250g gedroogde linzen
  • 1l runderbouillon
  • peper en zout naar smaak

 

Bereiding:

Week de linzen 2 uur in koud water. Was deze daarna en laat ze goed uitlekken. Snipper de ui en de knoflook. Verwarm een soeppan en voeg hier de olijfolie en fruit hierin de ui aan. Dit betekent dat je de ui niet kleurt, maar 2 minuten laat garen waardoor deze zoeter gaat smaken en niet meer scherp van smaak is. Vervolgens voeg je de knoflook, linzen en bouillon hieraan toe en roer dit goed door. Laat dit op zacht vuur gedurende 1 uur zachtjes garen. In de tussentijd kun je de courgette in blokjes snijden en de tomaten. Na een vuur voeg je deze toe en breng je de soep op smaak met peper en zout. Roer deze goed door en daarna kun je deze in een soepkom opdienen om deze smakelijk op te smullen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *