Bruisende bramen bolide

Zondag is echt zo’n dag om rustig wakker te worden en rustig op te starten en helemaal als er wisselend regenachtig weer is. Dan is er alle tijd om na een licht ontbijtje een taartje als lunch te nemen. Het zijn ontbijttaartjes maar die kun je ook prima als lunch nuttigen. Vandaag één uit het boek van Oh My Pie. De dame die deze website en dit boek schrijft heeft zelf last van een glutenallergie en daardoor schrijft ze haar recepten glutenvrij met alternatieven voor koemelkvrij, lactosevrij en eivrij bakken. Zelfs veganopties staan erbij.

Vandaag een taartje wat ik al vaker heb gemaakt, maar ook hiervan heb ik al vele fruitvariaties gemaakt, waaronder met frambozen, rode bessen, aardbeien, bosvruchten en blauwe bessen. Ook heb ik in plaats van yoghurt of kwark wel eens vanillevla of chocoladevla gebruikt wat ook een heerlijk en verrassend alternatief is.

Voor het bakken gebruik ik wel eens lekker kruidenmixen van Green Gypsy Spices. Ze verpakken de kruiden op een leuke manier voor verzending en ze gebruiken leuke en pakkende namen voor de kruidenmixen. In plaats van kaneel, gebruikte ik de Gingerbreadmix.

Dit keer een bruisende bramen bolide met zoveel mogelijk originele ingrediënten.

Dit recept is koemelk-, lactose- en nachtschadevrij, maar niet sojavrij.

Het recept voor 1 taartje van 12cm ø:

Ingrediënten:

  • 20g boekweitmeel
  • 20g amandelmeel
  • 1 ei
  • 1 banaan
  • 50ml sojakwark
  • zoetstof naar smaak
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanillearoma
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 eetlepel citroensap
  • 7g amandelschaafsel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • bramen naar wens

 

 Bereiding:

Verwarm de Airfryer voor op 170℃. Vet een ovenschaal in met een beetje boter en plaats op de bodem een stuk bakpapier. Prak de banaan in een kom. Doe de droge ingrediënten in een andere mengkom en voeg het ei en de geprakte banaan hier aan toe. Roer dit smakelijke goedje goed door elkaar zodat een glad beslag ontstaat. Voeg eventueel het zoetmiddel en citroensap toe. Proef of het beslag op smaak is. Voeg zo nodig iets meer citroensap en/of zoetmiddel toe. Smaak is namelijk heel persoonlijk. Giet de helft van het beslag in de bakvorm. Verspreid een eetlepel sojakwark in kleine beetjes over het beslag. Verdeel hier vervolgens enkele bramen overheen. Bedek dit kleurrijke tapijtje met de rest van het beslag en het amandelschaafsel. Schijf de bolide voor zo’n 25 minuten in de oven. Wanneer je taartje klaar is, haal je hem voorzichtig uit de vorm en decoreer je de taart met kwark en de overgebleven bramen naar wens. Smakelijk smullen!!!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *