Aziatische kip ketjap met kokosboontjes

 

Ik maak iedere week een planning wat we iedere avond eten. Door deze strakke planning heb ik eigenlijk nooit teveel in huis, wel haal ik af en toe iets wat ik die week nog nodig heb.

Dan kijk je in de koelkast en heb je overschotten. Iedereen herkent dit wel, maar wat doe je ermee? Ik ga altijd op zoek naar nieuwe recepten. Dit keer met sperziebonen en wortels. Geen zin in aardappels dus zoeken op verschillende sites en ineens kom ik dit recept tegen. Dit zag er heerlijk uit en heb ik niet aangepast, alleen voor zoonlief. Vandaar dat ik dus met jullie het origineel deel. Alleen let wel op met de hoeveelheid sambal. Voeg dit toe naar smaak.

Dit keer een Aziatische kip ketjap met kokosboontjes van de Jumbo site.

Dit recept is koemelk- en lactosevrij-, maar niet soja- en nachtschadevrij. Voor mijn zoontje heb ik de ketjap weggelaten.

Het recept voor 2 volwassenen en 1 kind:

Ingrediënten:

 • 125g eiermie
 • 500g sperziebonen
 • 1/2 blikje kokosmelk light van Bono á 400ml
 • snufje zout
 • 2 eetlepels wokolie
 • 350g kipfilet
 • 200g wortels
 • 2 uien
 • 200ml ketjap Manis
 • 125ml gezeefde tomaten/passata
 • 2 tenen knoflook
 • 1,5 theelepel sambal Oelek
 • 2 bosuitjes

 

Bereiding:

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen in water met zout in 4 min. Snipper 1 ui fijn en de rest grof. Snijd de kip in reepjes en de wortel in plakken. Verhit de helft van de olie in een wok. Bak de kipreepjes in 3 min. bruin. Voeg de wortel en de grofgesneden ui toe en bak nog 3 min. Voeg de ketjapsaus en gezeefde tomaten toe en breng aan de kook. Verwarm nog 3 min. zachtjes. Verhit intussen in een koekenpan de laatste olie. Fruit de laatste gesnipperde ui, knoflook en sambal 1 min. zachtjes. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Giet de sperziebonen af en laat goed uitlekken. Doe de sperziebonen erbij en smoor in nog 4 min. beetgaar. Verdeel de mie over de borden. Schep de kip ketjap erbij en bestrooi met de ringetjes bosui. Serveer met de kokosboontjes.

2 Comments for “Aziatische kip ketjap met kokosboontjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *