Pizza Lahmacun met champignons, ham en 2 kazen

Iedereen heeft wel een vorm van fastfood die hij of zij lekker vindt. Ook in een periode dat je wil afvallen is het mogelijk dit gewoon te eten maar dan ligt het wel aan het beleg wat je gebruikt.

Op het forum van Weight Watchers heb ik al veel varianten van de pizza voorbij zien komen. Meestal is het de bodem die het verschil maakt. Een bloemkoolbodem, een havermoutbodem of zelfs een tortilla als bodem. Alles is mogelijk. Mijn favoriet is een basis van de Turkse pizza ookwel Lahmacun genoemd. Dit is een dunne tortilla-achtige bodem met een mengsel van pittig gehakt en kruiden. Een simpele basis die zelfs nog lactosevrij is, maar niet nachtschadevrij. Hier voeg je je favoriete ingrediënten aan toe en je hebt een heerlijke gezonde, pizza. Ideeën om op de pizza te doen zijn courgette, ananas, paprika of een rode peper.

Dit keer heb ik de pizza gevuld met ham, champignons, oude kaas en mozzarella light. Je zou er ook nog ananas bij kunnen doen, maar kijk uit dat de pizza niet te nat wordt, omdat je ook champignons gebruikt.

Dit recept is niet koemelk-, lactose-, soja- en nachtschadevrij. Door de kaas en de mozzarella weg te laten of te vervangen kun je de pizza koemelk- en lactosevrij te maken.

Het recept voor 1 volwassenen:

Ingrediënten:

  • 1 Turkse pizza’s Lahmacun
  • 30g ham, in blokjes gesneden
  • 2-3 champignons, in schijfjes
  • 50 gram mozzarella light
  • 20 gram oude kaas, geraspt
  • 1 theelepels oregano
  • 30 gram rucola
  • 1 theelepel olijfolie extra vierge

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 250 ℃. Snijdt de ham in blokjes, de champignons in schijfjes en de mozzarella in blokjes. Beleg je pizza naar wens met de champignons, ham, daarna de mozzarella en oude kaas. Als laatste strooi je er de oregano over. Doe de pizza op een bakplaat en zet hem 15 minuten in de oven. Als je hem uit de oven haalt, doe je de rucola erover en de helft van de olijfolie. Daarna is het smakelijk eten!!!

NB. Eventueel kun je voor de pizza in de oven gaat ook de ananas erop doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *