Een romige wortelsoep met een broodje hamburger

Ken je het verhaal van het konijn dat bij de bakker komt en vraagt om een worteltjestaart? Nee, nou een dag later komt het konijn weer bij de bakker en vraagt erom. De bakker denkt dan, het moet toch wel een erg lekkere taart zijn dat hij er nu iedere dag om vraagt. Ik ga hem maar eens maken. En de volgende dag komt het konijn weer vragen om de worteltjestaart. De bakker laat vol trots zijn mooie taart zien. De reactie van het konijn: Vies he?

Nou dit keer geen worteltjestaart, maar wel een overschot aan wortels in de koelkast. Tja wat doe je er dan mee op zaterdag? Juist op zoek naar een lekker recept voor een romige wortelsoep. Dit keer een recept van de Albert Heijn die ik wat heb aangepast. En nee het is zeker geen vieze soep.

Erbij hebben we een heerlijk simpel broodje hamburger. Bestaande uit een hamburgerbroodje met een grillburger en homemade knoflookmayonaise (is 1 teen knoflook persen in 1 eetlepel mayonaise, eventueel een 1 eetlepel yoghurt erbij, op smaak brengen met peper en zout en je hebt een homemade knoflooksaus). Dit broodje bestaat uit een laagje knoflookmayonaise, rucola, gegrilde hamburger, smeltkaas (dit keer een blauwe kaas variant), gegrilde uitjes, tomatenschijfjes en bovenop nog een lik knoflookmayonaise.

Dit recept is koemelk-, lactose- en sojavrij, maar niet nachtschadevrij. De soep is een veganistisch gerecht.

Het recept voor 8 borden soep:

Ingrediënten:

  •  2 uien
  • 1 cm verse gember, eventueel gemberpoeder mag ook, dan 1 theelepel
  • 2 koffielepels zonnebloemolie
  • 1,5 kilo winterpeen
  • 3 tenen knoflook
  • 1,5 liter groentebouillontablet
  • 1 blikje kokosmelk light, 400 milliliter
  • 1 sinaasappel

 

Bereiding:

Snipper de ui en schil en rasp de gember. Verhit de olie in een grote soeppan. Fruit de ui en gember 5 min. Roer af en toe. Schil ondertussen de winterpeen en snijd in plakjes. Snijd de knoflook fijn. Voeg de winterpeen en knoflook toe en bak 2 min. mee. Voeg het bouillontablet, water en de kokosmelk toe. Breng de soep aan de kook en laat 15 min. zachtjes doorkoken tot de winterpeen gaar is. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Pers de sinaasappel uit. Roer het sinaasappelsap door de soep en breng op smaak met (chili)peper en zout.

NB. Bij dit recept heb ik een broodje hamburger gemaakt, zie eerder in het blog. Dat kun je maken als de soep pruttelt. Ik heb de hamburger ingesmeerd met wat olijfolie en in de grillpan gegrild samen met de broodjes en de ui.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *