Cherry cheesecake

 

Een cheesecake komt van oorsprong uit Amerika. Deze bestaat uit veel vet, roomboter en volle kwark met roomkaas en slagroom. Daar bakken ze vaak deze taart waardoor er een lekker knapperig laagje op komt.

Een cheesecake is zo’n taart waarbij je het water in de mond loopt. Heerlijke romige kwark met de smaak van vers fruit. In dit geval kersen. Hier in de buurt volop verkrijgbaar en dus een heerlijke product om lekkere taartjes mee te maken. Het voordeel van deze taart is, dat je deze een dag van tevoren kunt maken en alleen maar lekkerder wordt van het staan. Ideaal voor een zondagochtend, dan kun je hem zo uit de koelkast halen.

Bij de Weight Watchers gaan verschillende varianten de ronde, waaronder de koude versie met opgesteven kwark en vers fruit met een koekbodem. Deze zal ik ook wel eens plaatsen maar nu eerst een gebakken versie. Dit keer dus een Cherry Cheesecake met inspiratie van www.essiehealthylife.nl. Ik heb deze cheesecake ook al eens gemaakt met amandelmeel in plaats van kokosmeel. Ook een erg lekkere combinatie, dit keer haar versie met kokosmeel. Zij gebruikt blauwe bessen, ik heb kersen gebruikt.

Dit recept is koemelk-, lactose- en nachtschadevrij, maar niet sojavrij.

Het recept voor 1 taartje van 12cm ø:

Ingrediënten:

  • 175 gram Alpro Go-On
  • 20 gram kokosmeel
  • 1 ei
  • flinke hand ontpitte kersen
  • zoetmiddel naar keuze, ik gebruik vloeibare zoetstof geschikt voor bakken
  • 1 theelepel poedersuiker
  • 1 theelepel vanillearoma

 

Bereiding:

Verwarm de Airfryer voor op 160 ℃. Meng de kwark, het kokosmeel, het ei, de vanillearoma en de zoetstof in een kommetje. Vet een kinderspringvorm in en beleg de bodem met bakpapier. Doe het mengsel in de springvorm. Beleg met kersen en druk ze licht in de cheesecake. Bak de cheesecake 30 minuten en laat deze even afkoelen. Zet deze ongeveer een uurtje of  nog beter een hele nacht in de koelkast. Snijd deze de volgende ochtend voorzichtig los uit de vorm en daarna smakelijk smullen!!!

NB. Je kunt de cheesecake ook 45-50 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 160 ℃. Baktijden kunnen per Airfryer of oven verschillende, het taartje mag nog een klein beetje wiebelen, maar niet teveel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *