Zalmspinazielasagne

Binnen gezond eten of afvallen is het eten van koolhydraten erg belangrijk. Volkoren, meergranen of tarweproducten zorgen voor een langere vulling. Daarom hoeft het eten van pasta of rijst echt niet verkeerd te zijn, het gaat tenslotte om de hoeveelheden die je ervan eet. Pasta en rijst zijn dus prima om te gebruiken, maar ook couscous, bulgur of quinoa passen prima in een gezonde leefstyle.

Vandaag één van de favorieten van mijn hubbie. Hij is erg gek van lasagne. Normaal maak ik deze met tomatensaus en gehakt maar ook deze variant is zeer geliefd hier in huis. Deze bestaat uit spinazie en gerookte zalm. Hiervoor gebruik ik de halfvolkoren spinazie lasagne van Honig maar ook andere lasagnebladen zijn prima. Houdt er wel rekening mee dat lasagne altijd moet garen en dit tussen de 30 en 45 minuten kost. Een zalmspinazielasagne kun je veel groentenvulling geven waardoor ook dit recept binnen een gezond eetpatroon past.

Met lactosevrije mozzarella kun je het recept lactosevrij maken en door edelgistvlokken te gebruiken kan het zelfs koemelkvrij gemaakt worden.

Dit recept is lactose- en sojavrij, maar niet koemelk-, en nachtschadevrij.

Het recept voor 2 volwassenen en 1 kind:

Ingrediënten:

  • 4 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 uien, gesnipperd
  • 200 gram gerookte zalm
  • 900 gram diepvriesspinazie
  • 80 gram lasagnebladen
  • 2 bouillonblokjes, groenten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 250 gram champignons, in 4 gesneden
  • 1 blik gepelde tomaten, à 400 gram
  • 100 gram lactosevrije mozzarella

 

Bereiding:

Verwarm je oven voor op 200. Ontdooi in een pan de spinazie. Snipper de uien, de knoflook en snijdt de champignons in vieren. Fruit in een andere pan de gesnipperde uitjes aan. (Op laag vuur garen, niet verkleuren). Voeg er vervolgens de knoflook bij en de champignons. Vervolgens mogen de bouillonblokjes, de ontdooide spinazie en de gepelde tomaten erbij en breng dit aan de kook. Daarna mag de pit uit. Vet een ovenschaal in en doe eerst een laag van het spinaziemengsel op de bodem. Doe daarop een laag zalm en daarna een 1/3 van de lasagnebladen. Vervolgens voeg je nog 2x de lagen spinazie, zalm, lasagnebladen toe en eindig daarbij met een laag van het spinaziemengsel. Eindig met een laag fijngesneden blokjes mozzarella of geraspte kaas. Zet de schaal in de oven gedurende 35-45 minuten totdat de lasagnebladen gaar zijn. Haal de schotel uit de oven en laat deze gedurende 5-10 minuten buiten de oven afkoelen. Schep daarna een portie op je en bord en smakelijk eten!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *