Luchtige vanillebollen met peer en pecannoten

Een aantal keren per jaar gaan wij naar de dierentuin. We hebben in het begin daar een abonnement genomen en sindsdien gaan we regelmatig met onze kleine man dieren kijken en naar zijn favoriete Jungleclub figuren. Ook vandaag stond dit op de planning. Om niet teveel ‘ongezonde’ snacks mee te nemen zoals koeken of snoep maak ik ook regelmatig kwarkbollen of een vruchtenbol. Via de Weight Watchers ben ik hiermee in aanraking gekomen en inmiddels heb ik er diverse varianten van gemaakt. Waaronder vanilleyoghurt met appel en rozijnen, blauwe bessen met maanzaad en vanille, maar ook rode bessen met yoghurt. Vandaag dus als snack een luchtige vanillebol gevuld met pecannoten en peer.

Ik bak ze in de Airfryer maar in de oven kunnen ze ook prima, dan moet de temperatuur 5-10℃ omhoog en de tijd misschien 5-10 minuten langer. Ook raad ik je aan de bollen niet in papieren cupcakevormpjes te bakken maar in siliconen, omdat ze anders blijven plakken en je ze niet loskrijgt. Wel raad ik aan de siliconen bakvorm in te sprayen met een bakspray.

Dit recept is koemelk-, lactose- en nachtschadevrij, maar niet sojavrij.

Het recept is voor 6 bollen in een muffinvorm:

Ingrediënten:

  • 100 gram tarwebloem
  • 1 ei
  • 100 milliliter Alpro dessert vanille
  • Zoetstof naar smaak
  • 1 peer
  • 19 gram pecannoten
  • 8 gram bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanillepoeder

 

Bereiding:

Verwarm de Airfryer voor op 180℃. Vet de silicone bakvormpjes met een beetje bakspray of boter. Schil de peer, verwijder de kroos en snijdt de peer in kleine blokjes. Snijdt de pecannoten ook in kleine stukjes. Meng het ei, de vanillevla, de bloem, het bakpoeder, het zout, de kaneel en het vanillepoeder door elkaar. Voeg nog zoetstof toe naar smaak, door het bakken verdwijnt de smaak dus je mag het gerust extra zoeten. Voeg vervolgens de peer en de pecannoten toe en meng het geheel nogmaals goed door. Verdeel dit mengsel in 6 porties in de bakvormpjes en zet het geheel in de oven. Bak ze in 20 minuten mooi goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen en je kunt ze meenemen voor een heerlijk dagje uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *