Voorheen nam ik altijd een simpele boterham mee naar mijn werk met ham of kaas, zonder extra’s. Tegenwoordig lunch ik veel uitgebreider, ook op mijn werk. Ik maak wraps, salades, maar neem ook regelmatig geroosterde boterhammen mee. Dat bereid ik de avond van tevoren zodat ik de volgende ochtend alleen mijn tas nog maar hoef te vullen met mijn heerlijk gevulde broodtrommel.
Als ik zin heb om iets uitgebreider te lunchen maak ik een eenvoudige tonijnsalade. Heerlijk op een pitabroodje of op een geroosterde boterham en deze is ook nog snel klaar!
In dit recept gebruik ik een kruidenmix van de Green Gypsy Spices. Dat is een bedrijf dat kruidenmixen zelf maakt en er vaak geen suiker en zout aan toevoegt. Verder is het vrij van E-nummers en andere toevoegingen. Als je deze kruidenmix niet hebt, kun je er ook één gebruiken zonder zout, de vis in blik is al in zout ingeblikt, anders wordt het geheel te zout.
Dit recept is koemelk-, lactose- en soja- en nachtschadevrij.
Het recept voor 3 geroosterde boterhammen:
Ingrediënten:
- 1 lente-uitje, in ringen gesneden
- 1 blikje tonijn in water
- 1 eetlepel mayonaise light
- 1 theelepel mierikswortelcreme
- ½ theelepel Dukkah kruiden van Green Gypsy Spices, andere viskruiden kan ook
- Peper naar smaak
- 2 bladen ijsbergsla, in dunne repen gesneden
Bereiding:
Bereid je brood voor als het nog gebakken moet worden kun je dat het beste nu doen. Laat de vis uitlekken. Snijdt de lente-ui in fijne ringen. Meng in een kom de mayonaise en mierikswortel crème goed door elkaar. Voeg vervolgens de Dukkah, de lente-ui en de tonijn erbij en meng ook nu alles weer goed door. Breng op smaak met peper. Snijdt de ijsbergsla in dunne repen en leg die op het brood. Doe er vervolgens een flinke lepel van de tonijnsalade op en smullen maar!!!
Geef een reactie