Tortellini-ovenschotel

Heerlijk uitgerust en vol inspiratie weer terug van 2 mooie dagen Rotterdam. Bij een Italiaans restaurant begon onze culturele zoektocht door Rotterdam. Wij werden verwend met 3 gangen van Italiaanse zoetigheden. Ook diverse borden met verse bereide pasta’s kwamen voorbij. Het zag er heerlijk uit door de eenvoud. De zaak deed ook echt Italiaans aan en er werden veel Italiaanse etenswaren verkocht.

Regelmatig eten we pasta, en dit is zeker niet altijd een verse pasta. Dit kost veel tijd en die is er doordeweeks niet. Gedroogde pasta is zeker een goed alternatief en snel klaar. Hiervan zijn verschillende variaties gevuld en ongevuld te koop. Ook de soorten meel waarmee ze zijn gemaakt kunnen verschillen. Zo is er volkorenpasta, tarwepasta, linzenpasta maar ook tricolore. De laatste is een pasta gekleurd met een groenten zoals bieten, wortel of spinazie.

Vanavond stond er dus een pasta op het programma en wel een tortellini. Een gevulde pasta behoort tot mijn favoriet. Dit keer één met vleesvulling, maar dit recept is ook prima met kaasvulling te maken of met paddenstoelen. Deze pasta hoef je alleen te koken met wat geroerbakte groenten en je hebt een makkelijke maaltijd. Dit keer een tortellini-ovenschotel.

Dit recept is sojavrij maar niet lactose-, koemelk-, en nachtschadevrij.

Het recept voor 2 volwassenen.

Ingrediënten:

  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 gele courgette, in blokjes gesneden
  • 400 gram champignons, in vieren gesneden
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 25 gram geraspte pecorino
  • 25 gram paneermeel
  • 150 gram gevulde tortellini
  • 150 gram achterham
  • Peper en zout naar smaak

 

Bereiding:

Verwarm je oven voor op grillstand. Zet een pan op het vuur en kook de tortellini volgens aanwijzingen op de verpakking. Snipper de knoflook, snijdt de courgette in blokjes en de champignons in vieren, snijd de ham in blokjes. Rasp de pecorinokaas. Verwarm in een hapjespan de knoflook, courgette, de ham en de champignons. Voeg er 1 eetlepel Italiaanse kruiden bij en breng het geheel op smaak met peper en zout. Wanneer de tortellini klaar is leg je die op de bodem van de ovenschaal, daar bovenop het groente/ham-mengsel. Meng in een schaaltje de pecorino met het paneermeel en de rest van de Italiaanse kruiden en verdeel dit over de ovenschotel. Bak het geheel 15 minuten op de grillstand. Daarna kun je er smakelijk van genieten!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *