Hartige regenboogtaart

Eerder heb ik al een mooi recept gemaakt met snijbiet. Vandaag wederom een flinke oogst gehad van de regenboogsnijbiet. Dit keer wilde ik graag een andere versie maken van een recept en kwam mijn idee op een hartige taart. Op internet vond ik allerlei ideeën en die heb ik gebundeld naar een eigen interpretatie van een hartige regenboogtaart. 

Ook van de hartige taart heb ik al vele versies gemaakt. Als basis gebruik ik vaak eieren en rijstroom met kruiden passend bij de groente en soms vlees/vis. Ik gebruik vaak hartige taart deeg uit de vriezer of filodeeg.

Als kaasvervanger gebruik ik in dit recept edelgistvlokken. Dit heeft de smaak van Parmezaanse kaas en zijn gedroogde vlokken. Het bevat weinig calorieën en is een prima vervanger.

Ik gebruik voor dit recept een 28cm grote siliconen vorm, maar bij minder groenten kun je ook een kleinere vorm gebruiken.

Dit recept is soja-, koemelk- en lactosevrij maar niet nachtschadevrij.

Het recept voor 5 volwassenen:

Ingrediënten:

  • 1 gele courgette, in vieren
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 500 gram snijbiet, in reepjes
  • 5 plakjes hartige taart deeg
  • 4 eieren
  • 250 milliliter rijstroom Alpro
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 25 gram edelgistvlokken
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 150 gram rauwe ham
  • 1 koffielepel olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

 

Bereiding:

Verwarm je oven voor op 200℃. Snijdt een gele courgette in vieren, de rode ui in halve ringen en de snijbietstelen in repen van 1cm, scheur het blad in repen van 2-3 cm. Vet een vorm in met een beetje boter/olie. Leg de 5 plakken hartige taart deeg op elkaar en rol deze uit tot één grote plak. Bekleed je vorm hiermee en prik er daarna wat gaatjes in tegen het opbollen. Zet een grote hapjespan of wok op het vuur en verwarm hierin in de olijfolie. Bak vervolgens de courgette, de rode ui en daarna de stelen van de snijbiet. Meng ondertussen in een kom de 4 eieren, 10 gram edelgist, de rijstroom, het komijnpoeder, knoflookpoeder en naar smaak peper en zout. Meng dit goed door elkaar met een garde. Zet dit even aan de kant. Voeg als laatste de snijbietbladeren toe en laat deze even slinken. Laat dit vervolgens goed uitlekken (de snijbiet laat veel vocht achter in de pan). Verdeel dit vervolgens op het hartige taart deeg. Giet het eimengsel erover. Verdeel de ham over de taart en verdeel de rest van de edelgistvlokken erover. Vouw de taartflappen die overhangen naar binnen en zet de taart 45minuten in de oven. Haal hem voorzichtig uit de vorm en verdeel in parten. Smakelijk eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *