Tropische bananarama ontbijttaartje

Toen ik besloot om te gaan lijnen, had ik veel gelezen over anders eten. Het ontbijt is op mijn vrije dagen het eerste wat ik ging veranderen. Op werkdagen eet ik altijd havermoutpap met lijnzaad en amandeldrink. In het begin nog met een lepel jam, maar gezien de calorieën ben ik de jam gaan vervangen voor een geprakte banaan. Op mijn vrije dagen probeer ik mijn ontbijt goed te plannen. Eén van de eerste dingen die ik toen ging uitproberen was een ontbijttaartje en wel deze. De bananarama deluxe van ohmypie was het eerste ontbijttaartje dat ik maakte. Deze variant is met pindakaas. Al heel snel verving ik dit al door chocopasta omdat chocolade mijn guilty pleasure blijft. Het voordeel is dat je deze taartjes ook de avond tevoren kunt maken zodat je ze de volgende ochtend gelijk kunt eten.

Dit keer mijn versie met wat accenten van kokos, dus een tropische bananarama ontbijttaartje. Dit recept heeft een inspiratie van ohmypie.nl waar veel glutenvrij en lactosevrije recepten te vinden zijn.

NB. Ik koop geen havermeel maar maal havermout in een koffiemolen die ik gebruik voor het malen van mijn lijnzaad.

Dit recept is koemelk-, lactose-, soja- en nachtschadevrij.

Het recept voor 1 taartje van 12cm ø:

Ingrediënten:

  • 20g havermeel
  • 20g kokosmeel
  • 1 ei
  • 1 eetlepel kokosyoghurt
  • 2 bananen
  • 1 theelepel kokosrasp
  • 1 theelepel kokosbloesemsuiker
  • 1 theelepel rumessence
  • 1 scheutje citroensap
  • zonodig 1 scheutje amandeldrink

 

Bereiding:

Verwarm de Airfryer voor op 170℃. Vet een ovenschaal in met een beetje boter en plaats op de bodem een stuk bakpapier. Prak 1 banaan fijn en meng met het ei. Meng vervolgens de havermeel, amandelmeel en de rumessence erdoor. Als het deegmengsel erg dik is, kun je dit verdunnen met de amandeldrink. Doe het mengsel vervolgens in het bakblik. Doe de yoghurt in het midden bovenop het deegmengsel. Snijdt de andere banaan in schijfjes en leg deze in een ring/roos op de yoghurt heen. Druppel er wat citroensap over tegen het verkleuren en doe er daarna de kokosbloesemsuiker over. Dit zorg voor een heerlijk karamellaagje op de banaan. Zet het geheel 20 minuten in de Airfryer. Haal het taartje voorzichtig uit de vorm. Strooi voor het serveren nog de kokosrasp over de taart. Smakelijk eten!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *