Hartige wafels

Inmiddels heb ik veel verschillende bakvormen in de kast liggen en deze worden allemaal regelmatig gebruikt. Hartvorm, stervorm, rond, wafelvorm, muffinvorm, roosvorm etc. De meeste koop ik in normale winkels als Action of Xenos. Zo ook een wafelvorm. Voorheen had ik een wafelijzer. Een electrisch apparaat wat ik af en toe nodig had en ook kon gebruiken voor mijn tosti’s. Totdat op een zekere dag de handgreep afbrak en ik dus geen wafels meer kon bakken. Toen besloot ik geen extra apparaat meer voor mijn wafels in de kast maar een bakvorm. Het kost iets meer tijd maar de wafels die eruit komen zijn heerlijk.

Toen ik op zoek ging naar een recept, vond ik alleen recepten voor zoete wafels. Dat recept zal ik later nog publiceren, maar ik had op dat moment vooral veel zin in hartige wafels. Dus ik ben met verschillende melen en vullingen gaan experimenteren en inmiddels is dit mijn favoriete beslag om te gebruiken voor mijn hartige wafels.

Voor ik mijn nachtschadeintolerantie ontdekte, gebruikte ik ook vaak enkele cherrytomaten die ik in kleine blokjes sneedt of zongedroogde tomaatjes. Tegenwoordig laat ik de tomaat toch wat vaker achterwege. Ook een lente-ui of verschillende kruidenmixen maken een andere hartige wafel. Neem daarbij een salade met rucola en je hebt een heerlijke lunch.

Dit recept is koemelk-, lactose-, soja- en nachtschadevrij.

Het recept voor 2 á 3 wafels, afhankelijk van de hoeveelheid beslag:

Ingrediënten:

  • 40 gram volkoren speltmeel
  • 1 ei
  • 40 milliliter amandeldrink
  • 3 plakjes achterham
  • 19 gram edelgistvlokken
  • 1 theelepel kruidenboterkruiden van Euroma, Italiaanse kruiden werken ook prima
  • 8 gram bakpoeder
  • bakspray

 

Bereiding:

Verwarm de Airfryer voor op 175℃ of de oven op 180℃. Vet de bakvorm in met een beetje bakspray. Roer het ei en de amandeldrink door elkaar. Voeg hierbij het bakpoeder, het speltmeel en de edelgistvlokken. Snijd de ham in kleine blokjes en voeg dit ook bij het deegmengsel. Roer dit alles goed door elkaar en verdeel over de bakvormen. Vul deze niet tot de rand, omdat het nog wat kan rijzen. Bak de wafels 20 minuten. Laat ze iets afkoelen en klop ze uit de bakvorm. Vervolgens smakelijk eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *