Citroenyoghurt met chiazaad en aardbeien

Ontbijt is je belangrijkste maaltijd van de dag. Hiermee start je je motor op. In mijn werk als praktijkverpleegkundige bij een huisarts geef ik hier veel voorlichting over. Ik zeg altijd tegen mijn patiënten dat je je lijf als een auto moet behandelen. Daarbij start je altijd met een goede maaltijd. Een auto rijdt tenslotte ook niet zonder benzine.

Via Weight Watchers kwam in aanraking met chiazaad. Een superfood die ik niet kende. Waar het naar smaakt kan ik je niet zeggen, alleen dat het zich bindt met een vloeistof tot een geleibolletje, maar er zit niet veel smaak aan. Een dunne vloeistof wordt iets dikker maar niet zoals met gelatine. Na heel wat experimenteren hier mijn citroenyoghurt met chiazaad en aardbeien.

Dit recept is koemelk-, lactose- en nachtschadevrij, maar niet sojavrij. Eventueel kun je de sojayoghurt vervangen door kokosyoghurt.

Het recept voor 1 persoon:

Ingrediënten:

  •  25 gram chiazaad
  •  200 milliliter Alpro soja mild en creamy ongezoet
  •  zoetstof naar smaak
  •  citroensap naar smaak
  •  5 aardbeien in plakjes
  • 20 gram Quaker Crunchy Muesli cacaonibs

 

Bereiding:

Zet de avond tevoren je mengsel in de koelkast. Het moet namelijk minimaal 5 uur staan voor je het kunt eten. Meng de yoghurt en de chiazaad door elkaar. Breng op smaak met citroensap en de zoetstof en zet het vervolgens in de koelkast. De volgende ochtend snijdt je de aardbeien in plakjes en leg je die er bovenop. Strooi de muesli erover en daarna smakelijk eten!!!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *