Een snelle pastaschotel met Italiaanse gehaktballen en tomatensaus

Soms willen mensen een lekker recept en dan het liefste nu meteen. Afgelopen week vroegen enkele collega’s wanneer ik weer iets lekkers op de site zou zetten. Nou Menie en Lara bij deze een recept speciaal voor jullie. En met glutenvrije pasta is deze ook voor jou Menie prima te maken.

Snelle maaltijden voor als je snel weg moet zijn ideaal en moeten zeker niet teveel ingrediënten bevatten. Pakjes en zakjes zijn dan makkelijk en toch is een eigen kruidenmix net zo makkelijk te maken of te vinden zonder toevoegingen. Vandaag ging ik aan de slag met een snelle pastaschotel met Italiaanse gehaktballen en tomatensaus.

Ik gebruik in dit recept graag de kruidenmix van Jonnie Boer Funghi Trifolatie. Deze bevat geen zout.

Dit recept is niet koemelk-, lactose- en nachtschadevrij, maar wel sojavrij. Wanneer je de geraspte kaas weglaat is deze wel koemelk- en lactosevrij. 

Het recept voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 110 gram ongekookte, ongevulde pasta
  • 500 gram wokgroenten
  • 400 gram champignons, in vieren gesneden
  • 1 eetlepel Italiaanse kruidenmix
  • 250 gram mager rundergehakt
  • 20 gram pecorino kaas, geraspt
  • 1 bouillonblokje voor runderbouillon
  • 1 blik á 400 milliliter ontvelde tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie

 

Bereiding:

Zet een pan met water en 1 eetlepel olijfolie op het vuur en breng dit aan de kook. Snijd de champignons in vieren. Voeg de kruidenmix bij het gehakt en meng dit goed door elkaar. Draai vervolgens kleine gehaktballen van 2,5-3 cm ø. Verwarm in een hapjespan de andere eetlepel olijfolie en bak hierin de gehaktballen op hoog vuur bruin. Voeg daarna de wokgroenten toe en de champignons en bak dit goed door. Voeg er daarna het bouillonblokje en de tomaten aan toe en laat dit geheel minimaal 10-15 minuten zachtjes stoven. Kook in die tussentijd de pasta gaar. Giet dit af en leg dit op de bord. Voeg er vervolgens je tomatengroentenmengsel bij en leg als laatste de gehaktballen er bovenop. Rasp nu een beetje pecorinokaas erover en smakelijk eten!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *