Een zomerse andijviestamppot met worstjes

Op een koudere zomerdag kan een stamppot prima. Zomerstamppotjes met een koude groente erin maken een stamppot minder zwaar . Verder is een stamppot vaak niet de dikmaker maar hetgeen je erbij eet. Worst en speklap maken een maaltijd zwaar en dan het kuiltje jus erbij… Ook het klontje boter in de stamppot maken een stamppot een zware maaltijd.

Vandaag stond op de planning een zomerse andijviestamppot met worstjes.

Dit recept is koemelk-, lactose-, soja- en nachtschadevrij. Wanneer je de kaasblokjes achterwege laat dan is het recept ook koemelk- en lactosevrij.

Het recept voor 2 volwassenen en 1 kind:

Ingrediënten:

  • 500 gram geschilde aardappels, kruimig
  • 400 gram fijngesneden andijvie
  • 150 milliliter amandeldrink, ongezoet
  • 1 runderbouillonblokje voor 0,5 liter vocht
  • 50 gram kaasblokjes light
  • 180 gram chipolata kerrie
  • peper naar smaak

Bereiding:

Schil de aardappels en was ze in koud water. Zet een pan water op en kook hierin de aardappels gaar. Zet een andere pan op het vuur en verwarm hierin de amandeldrink en los hierin het bouillonblokje op. Bak de chipolataworstjes 12 minuten op 180℃ in de Airfryer. Giet de aardappels af als deze gaar zijn en stamp deze met de warme amandelmelk tot een puree en breng deze op smaak met peper. Voeg in stappen de andijvie erbij en meng dit door de puree. Verwarm deze zachtjes op het warmhoudplaatje. Verdeel de stamppot over de borden en leg hier de worstjes bij. Verdeel de kaas over de stamppot en nu genieten!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *