Roze koeken

Lekkere koeken voor op visite. Een tijdje geleden ging ik bij een oudtante op de koffie en ik wilde daar niet zonder iets lekker aankomen dus ik aan de slag. Op de site van Ohmypie had ik een tijdje geleden de roze koeken gezien en ik wilde ze graag proberen. Ik houd niet van bietjes dus het alternatief genomen met frambozen. Het was een heerlijk gebakje. Ze zijn alleen wat aan de hoge kant, dus het zijn meer gebakjes dan koeken maar de smaak is er zeker niet minder om. Iedereen smulde ervan, ook manlief en zoonlief. En zeg nou zelf, zijn het geen plaatjes?

Dit recept is koemelk-, lactose-, soja- en nachtschadevrij.

Het recept voor 6 koeken:

Ingrediënten cake:

 • 60 gram amandelmeel
 • 60 gram havermeel
 • 1 banaan
 • 2 eiwitten
 • 75 gram agavesiroop
 • 1 theelepel vanille aroma
 • 1 theelepel bakpoeder

Ingrediënten glazuur:

 • 50 gram kokosolie
 • 50 gram frambozen
 • 3 a 4 eetlepels agavesiroop
 • 1 blaadje gelatine

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 ℃. Prak de banaan tot moes. Doe het amandelmeel en havermeel in een kom en meng met de bakpoeder. Voeg bij de banaan de agavesiroop, het vanillearoma en de melen en meng dit goed door elkaar. Klop het eiwit stijf en schep dit voorzichtig door het beslag. Verdeel het beslag over muffinvormpjes en vul dit voor de helft. Bak de cake 20 minuten in de oven en laat ze goed afkoelen.

Nu start je met de glazuur. Week de gelatine in koud water. Maak de kokosolie vloeibaar door het even te verwarmen. Pureer de frambozen met de agavesiroop. Voeg de gelatine na 5 minuten bij de kokosolie en voeg dit geheel bij de gepureerde frambozen. Laat dit geheel wat afkoelen in de koelkast en als dit dik genoeg is kun je het over de cakejes draperen. Nu smakelijk genieten!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *