Zoete bananenkokoswafels

 

 

Ook mijn lunch is nooit meer hetzelfde sinds ik Weight Watchers heb ontdekt. Behalve salades en heerlijke boterhammen, maak ik ook lekkere wafels. Vorige week hebben jullie een hartige variant gezien. Hierbij een zoete versie en wel met kokosmeel en banaan. Manlief had de smaak van het maken van zoete wafels ook te pakken. Hij nam ze in een bepaalde periode bijna dagelijks mee naar zijn werk. Ook de kleine man zat laatst smakelijk te genieten van deze wafels. Voor hem ook een ware traktatie.

Speciaal voor de dames van de Weight Watchers dit keer dus mijn versie van de zoete bananenkokoswafels.

Dit recept is koemelk-, lactose-, soja- en nachtschadevrij.

Het recept voor 2-3 wafels:

Ingrediënten:

  • 40 gram kokosyoghurt
  • 40 gram boekweitmeel
  • 40 gram kokosmeel
  • 1 ei
  • zoetstof naar smaak
  • 1 banaan
  • 1 theelepel kokosbloesemsuiker 
  • 1 theelepel kokosrasp

 

Bereiding:

Verwarm de Airfryer voor op 170 ℃. Prak een halve banaan tot moes en voeg het ei erbij. Doe de boekweitmeel en de kokosmeel erbij. Voeg eventueel zoetstof toe en meng alles goed door elkaar. Verdeel over de siliconen wafelvorm. Snijd de rest van de banaan in plakken en leg dit erboven op. Verdeel de kokosbloesemsuiker erover en zet de wafels 20 minuten in de Airfryer. Laat de wafels even afkoelen in de vorm en haal ze er voorzichtig uit. Strooi een beetje kokosrasp erover en je hebt heerlijke wafels om van te smullen!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *