Tropische kokosbites

 

Restjes weggooien doe ik niet meer zoveel. Ik kan het altijd wel ergens in verwerken. Salades, soepen, maar ook in gebakjes. Dit keer had ik 2 schijven ananas over die ik eerder al ergens in had gebruikt. Tja en dan… Soms ga ik via internet op zoek naar recepten, maar soms is het ook gewoon nadenken en kom ik vanzelf tot een creatieve uitspatting. Dit keer kreeg ik een idee om een recept te gebruiken wat ik eerder al had gemaakt.

Dit recept komt wederom uit het kookboek van ohmypie en heb ik wat aangepast in hoeveelheden. Ik heb er kleine cakejes van gemaakt.. Je kunt er ook een grote plaatcake van maken maar dan moet je de hoeveelheden aanpassen x 4. Ik had niet genoeg ananas maar wilde enkele cakejes maken als ontbijt en tussendoortje. Hier mijn versie van de tropische kokosbites van Ohmypie.

Dit recept is koemelk-, lactose-, soja- en nachtschadevrij.

Het recept voor 6 cakejes/ muffins:

Ingrediënten:

  • 50 gram kokosyoghurt
  • 25 gram havermeel
  • 25 gram kokosmeel
  • 1 ei
  • eventueel zoetstof naar smaak
  • 1 banaan
  • snufje zout
  • 4 gram bakpoeder
  • 2 schijven ananas
  • 1 theelepel kokosvlokken

 

Bereiding:

Verwarm de Airfryer voor op 175 ℃. Prak een halve banaan tot moes en voeg het ei en de yoghurt erbij. Meng de havermeel , de kokosmeel, het zout en het bakpoeder en voeg dit daarna bij het banaan/eimengsel. Snijdt 1 schijf ananas in kleine partjes en meng door het deeg. Spray je bakvormpjes in met bakolie en verdeel je deeg over je vormpjes. Snijdt je schijf ananas in partjes en verdeel over de vormpjes. Zet het deeg 20 minuten in de Airfryer maar voeg de laatste 5 minuten de kokosvlokken erbij. Als je dit er gelijk bij doet verbrandt het. Laat ze even afkoelen en daarna kun je ze uit de vorm halen. Smakelijk eten!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *