Een Italiaanse pastasalade met pesto, zongedroogde tomaten en gerookte kip.

Met warm weer een heerlijke salade als hoofdmaaltijd of als bijgerecht bij de bbq. In dit geval lekker bij een bbq. Zoonlief mocht de pasta kiezen en koos voor fusilli.

Pesto is bijna niet melkvrij en lactosevrij te vinden maar de AH heeft een biologische variant die wel melkvrij en lactosevrij is. Helaas kwam ik er afgelopen week achter dat ze de samenstelling hebben veranderd en deze voorlopig niet meer melkvrij en lactosevrij is. Ik had het geluk nog een potje achter de hand te hebben, maar helaas moet ik weer op zoek naar een melkvrije variant, of toch zelf bereiden.

Voor azijn en olijfolie ben ik altijd op zoek naar lekkere smaken en variaties als basis in een dressing voor de salade. Oil & Vinegar is daarvoor een erg fijne winkel die veel variaties verkoopt. Ik haal daar dus regelmatig mijn bijzondere smaken. Dit keer gebruik ik een tomatenazijn van hun en een normale olijfolie extra vierge. Dit is een olijfolie die niet gebruikt kan worden voor bakken omdat dan de olie verbrand en daardoor de smaak verandert. Dit is een eerste persing van de olijven, andere olijfolie kun je hiervoor wel gebruiken. De smaak van deze olijfolie is heel puur en smaakvol en daarom voor salades erg geschikt.

Hieronder dus een Italiaanse pastasalade met pesto, zongedroogde tomaten en gerookte kip.

Dit recept is koemelk-, lactose- en sojavrij maar niet nachtschadevrij. Ik heb er mozzarellabolletjes los bijgedaan voor degene die het lekker vinden.

 Het recept voor 4 volwassenen en 1 kind:

 Ingrediënten:

  • 250 gram ongekookte, ongevulde pasta
  • 2 eetlepels pesto, let op ik gebruikte de bovenstaande, die is melkvrij
  • 250 gram zongedroogde tomaten, zonder olie
  • 75 gram rucola
  • 1 eetlepel tomatenazijn
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • Peper en zout naar smaak
  • 175 gram gerookte kipfilet

 

Bereiding:

Zet een pan met water en 1 eetlepel olijfolie op het vuur en breng dit aan de kook. Snijd de champignons in vieren. Voeg de kruidenmix bij het gehakt en meng dit goed door elkaar. Draai vervolgens kleine gehaktballen van 2,5-3 cm ø. Verwarm in een hapjespan de andere eetlepel olijfolie en bak hierin de gehaktballen op hoog vuur bruin. Voeg daarna de wokgroenten toe en de champignons en bak dit goed door. Voeg er daarna het bouillonblokje en de tomaten aan toe en laat dit geheel minimaal 10-15 minuten zachtjes stoven. Kook in die tussentijd de pasta gaar. Giet dit af en leg dit op de bord. Voeg er vervolgens je tomatengroentenmengsel bij en leg als laatste de gehaktballen er bovenop. Rasp nu een beetje pecorinokaas erover en smakelijk eten!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *