Homemade huzarensalade

Op een mooie zomerse dag lekker bbq-en met het hele gezin is de meest leuke afsluiting van een vakantieperiode hier in huis. Maar hoe pak je dat nou in als er allerlei allergieen zijn? Nou heel simpel, maak er geen probleem maar een uitdaging van. Ook hier komen er gewoon salades op tafel, net als de skinny satésaus. Vlees en vis kruiden is heerlijk maar soms is kant-en-klaar gekruid ook prima binnen de allergieen te vinden. De salades zijn vaak veel moeilijker.

Binnen Weight Watchers zijn aardappels vaak laag in calorie-inname en als je dit combineert met flink wat groenten en sla heb je een heerlijke huzarensalade die ook nog goed vult. Natuurlijk kun je dit gerecht niet alleen bij een bbq eten maar is dit ook prima als hoofdmaaltijd te nuttigen.

Daarom hieronder een homemade huzarensalade.

Dit recept is koemelk-, lactose-, soja- en nachtschadevrij. Ik heb er lactosevrije kaasblokjes bij geserveerd, maar dit kan ook zonder. Met de kaasblokjes is het natuurlijk niet melkvrij.

Het recept voor 4 volwassenen en 1 kind:

Ingrediënten:

 • 500 gram geschilde aardappels, ik gebruikte vastkokers
 • 1 bouillonblokje voor groentebouillon
 • 75 gram veldsla
 • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
 • 1 eetlepel rode wijn azijn
 • Peper en zout naar smaak
 • 125 gram gekookte hamblokjes
 • 165 gram gekookte velderwten
 • 3 eetlepels mayonaise
 • 1 sjalot, fijngesneden
 • Amsterdamse uitjes, zilveruitjes en augurken naar smaak

 

Bereiding:

Schil de aardappels en snijd ze ik kleine blokjes van ongeveer 1,5 cm. Kook ze gaar met het bouillonblokje. Giet ze af en laat ze goed afkoelen voor je gaat verwerken. Meng in een kom de olijfolie en de azijn en breng op smaak met peper en zout. Meng hier de veldsla doorheen. Leg dit onderin een schaal. Snijd vervolgens de sjalot fijn. Meng deze in een andere kom met de mayonaise, de erwten en de hamblokjes. Voeg de aardappels erbij als deze voldoende is afgekoeld, roer je het geheel voorzichtig maar goed door. Leg daarna dit mengsel bovenop je aangemaakte sla. Bovenop kun je de salade versieren met de uitjes, zilveruien en augurken. Daarna is je salade klaar om te eten, smakelijk!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *