Gegrilde perzik met kokosyoghurtroom

Na een BBQ hebben we eigenlijk nooit geen toetje. Als we wel een toetje hadden, was het vooral een ijsje na. Sinds de Weight Watchers ben ik op zoek gegaan naar wat gezondere nagerechten die je kunt combineren met de BBQ.

Door de allergie van onze zoon zijn we genoodzaakt alle dierlijke melkproducten weg te laten uit zijn voeding. Dit maakt het soms moeilijk om hem te verwennen met voor ons normale dingen zoals slagroom en yoghurt. Sommige dingen zijn in de winkel te koop zoals kokosyoghurt (Jumbo) of haveryoghurt (Ekoplaza) maar de slagroom krijg ik nog niet gevonden. Gelukkig staat het internet vol met ideeën die er niet voor onder doen. Zo wilde ik voor zijn verjaardag een mooie marsepeinen verjaardagstaart maken met zijn favoriete figuren erop (buurman & buurman). Als basis gebruik je hiervoor botercrème en een biscuitdeeg. Dat biscuitdeeg (lijkt op luchtige cake) is prima melkvrij te maken, maar de botercrème lukte me steeds niet. Totdat ik het idee kreeg om geen botercrème maar slagroom te gebruiken. Slagroom van kokoscrème. Dit is erg eenvoudig te maken, maar kost dus veel tijd. Zet minimaal 24 uur een blik of pak kokoscrème tegen de achterwand van de koelkast en de vloeistof zal zich gaan scheiden. Dit kan alleen bij 100% pure kokoscrème, geen kokosmelk. Aroy is hiervoor het beste geschikt en dit haal je bij de toko. Knip het pak open, giet het dunne af, dit kun je bijvoorbeeld voor smoothies gebruiken. Het dikke doe je in een mengkom en klop je op met suiker en eventueel vanille en je slagroom is klaar!!! Dit kan de volgende dag weer wat dunner zijn maar dan kun je deze gewoon weer opnieuw opkloppen en wat deze weer stijver. De taart had ik dus gevuld en afgesmeerd met deze room gecombineerd met ananasjam en was daardoor een heerlijke traktatie. Sindsdien heeft onze zoon het vaak over zijn ‘verjaardagsslagroom’.

Een toetje van de BBQ is een heerlijke afsluiting van de avond. Als je de BBQ niet aan hebt, kun je in dit geval natuurlijk ook een grillpan gebruiken. Het recept zelf is erg eenvoudig en kost alleen veel tijd en geduld. Dit recept is met perzik maar een dag later hebben we nog een toetje gemaakt met gegrilde ananas, ook in combinatie met de room heerlijk. Maar voor nu een gegrilde perzik met kokosyoghurtroom.

Dit recept is koemelk-, lactose-, soja- en nachtschadevrij. Het recept is zelfs compleet veganistisch.

Het recept voor 4 volwassenen:

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels kokosslagroom met vanille
  • 2 eetlepels kokosyoghurt
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker naar smaak
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 2 perziken

 

Bereiding:

Zet de kokoscrème 24 uur koud tegen de achterwand van de koelkast. Na 24uur giet je de vloeistof af en klop je het dik op met wat suiker en vanillepoeder. Doe 2 eetlepels in een bakje en meng dit met 2 eetlepels kokosyoghurt en klaar is je room. Vervolgens halveer je de perziken en ontpit je ze. Zorg wel dat je 2 helften blijft houden, dus werk zorgvuldig. Vervolgens gril je de perziken totdat ze mooie bruine streepjes krijgen. Dan zijn ze klaar en leg je ze op de bord samen met een eetlepel van de kokosyoghurtroom. Smakelijk eten!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *