Cakejes met lemoncurd of aardbeien-rabarbergelei

Op het werk vroegen ze al langere tijd of ik iets lekkers mee wilde nemen. Alles wat ze voorbij zien komen, leek ze zo lekker, maar ze wilden ook graag proeven. Dus ik op mijn experimenteermaandag aan de slag zodat ik ze dinsdag kon verwennen met een lekker koek bij de koffie.

De roze koeken waren enkele weken geleden goed bevallen dus ik dacht dat het wel lekker zou zijn om een alternatief hierop te maken met lemoncurd en een versie met aarbeien-rabarbergelei. Dus vandaag een lekker recept van cakejes met lemoncurd of aardbeien-rabarbergelei.

Dit recept is koemelk-, lactose-, soja- en nachtschadevrij.

Het recept voor 12 koeken:

Ingrediënten cake:

 • 60 gram amandelmeel
 • 60 gram havermeel
 • 1 banaan
 • 2 eiwitten
 • 75 gram agavesiroop
 • 1 theelepel vanille aroma
 • 1 theelepel bakpoeder

Ingrediënten lemoncurd:

 • 1 eetlepel maïzena
 • 1 ei
 • 80 milliliter citroensap
 • 1 citroen, geraspt
 • 3 eetlepels agavesiroop
 • 1 theelepel kurkuma
 • 150 milliliter amandeldrink

Ingrediënten aardbeienrabarbergelei:

 • 50 gram aardbeien
 • 50 gram rabarber
 • 1 a 2 eetlepels agavesiroop
 • 1 blaadje gelatine

 

 Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 ℃. Prak de banaan tot moes. Doe het amandelmeel en havermeel in een kom en meng met de bakpoeder. Voeg bij de banaan de agavesiroop, het vanillearoma en de melen en meng dit goed door elkaar. Klop het eiwit stijf en schep dit voorzichtig door het beslag. Verdeel het beslag over muffinvormpjes en vul dit voor de helft, zeker niet hoger anders worden ze te groot. Bak de cake 20 minuten in de oven en laat ze goed afkoelen.

Meng in een pan een ei, 1 eetlepel maïzena en de amandelmelk. Voeg vervolgens het citroensap, de citroenrasp en de agavesiroop toe en verwarm het geheel op laag vuur totdat het begint in te dikken. Dit duurt 10-15 minuten en blijf ondertussen goed roeren. Als het is ingedikt haal je het van het vuur en laat je het verder afkoelen. Zet het in de koelkast, als het vla dikte is, kun je de cakejes ermee versieren.

Nu start je met de glazuur. Maak de aardbeien schoon en de rabarber en snijd deze in blokken. Kook het geheel zacht en zet het vuur uit. Breng op smaak met agavesiroop op een ander zoetmiddel. Voeg daarna het uitgeknepen gelatineblaadje erbij en roer het goed door. Pak de staafmixer en pureer heg geheel. Laat het daarna afkoelen in de koelkast. Als het vla dikte is, kun je een lepel op je cakejes doen. Nu smakelijk genieten!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *