Bananen karamel kokos ijs

Speciaal voor mijn broertje die gek is van ijs, heb ik een heerlijk en simpel recept om zelf ijs te maken wat koemelkvrij is en superromig. Op basis van room en fruit dus geen waterig geheel en ik moet zeggen dat we er echt van hebben gesmuld. Geen versieringen als saus of fruit maar gewoon dit ijs puur zoals het is.

Het vraagt wel een beetje voorbereiding, dus geen last minute recept maar als je alles goed hebt voorbereid kun je het wel last minute maken.

Hierbij dus een recept voor bananenkaramelkokosijs.

Dit recept is maar wel nachtschade-, koemelk-, lactose- en sojavrij.

Het recept is voor ongeveer 1 liter ijs, dus genoeg om nog in te vriezen:

 

Ingrediënten:

  • 1 blik gecondenseerde kokosmelk, à 320 gram
  • 1 blik kokosmelk light
  • 4 bananen

 

Bereiding:

Vries de bananen zonder schil in gedurende 12-24uur. Zet in die tussentijd de gecondenseerde melk en de kokosmelk tegen de achterwand van je koelkast. Hierdoor wordt deze goed gekoeld en kun je snel een heerlijk ijsje maken. Haal de bananen uit de vriezer en doe deze in de blender samen met de kokosmelk en de gecondenseerde kokosmelk. Mix dit goed door elkaar en vries het eventueel in als het nog een papje is. Na een uur is het stijf genoeg om te eten. Smakelijk eten!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *