Ontbijttaartje Valentino

Mijn eerste kennismaking met ontbijttaartjes was via de Weight Watchers. Via de website van Ohmypie.nl ben ik steeds aan het experimenteren met als resultaat heerlijk eten wat ook nog past binnen een afvalpoging. De ontbijttaartjes zijn prima van tevoren klaar te maken waardoor het je in de ochtend geen tijd meer hoeft te kosten als goddelijk te genieten van het lekkers.

De taartjes zijn goed te variëren naar gelang het fruit uit de seizoenen. Ook diepvriesfruit is prima te gebruiken in de taartjes waardoor je toch zomerse taartjes klaar kunt maken in de winter.

Marieke Bol heeft een boek uitgebracht waarin ze haar favoriete bakgerechten heeft samengevoegd. Het Oh My Pie! Boek geeft ook veel alternatieven bij allergieen waardoor eten toch steeds een feestje blijft voor zowel lichaam als geest!

Dit keer een ontbijttaartje Valentino!

Dit recept is koemelk-, lactose-, soja- en nachtschadevrij.

Het recept voor 1 ontbijttaartje of 1 volwassene:

Ingrediënten:

  • 1 banaan
  • 20 gram amandelmeel
  • 20 gram havervlokken
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 ei
  • 1 eetlepel zoetstof
  • 1 theelepel gingerbread kruidenmix van Green Gypsy Spices
  • 1 snufje zout
  • 2 eetlepels kokosyoghurt
  • 100 gram aardbeien, diepvries frambozen

 

Bereiding:

Verwarm de Airfryer voor op 160℃. Vet een ovenschaal in met een beetje boter en plaats op de bodem een stuk bakpapier. Pel de banaan en prak deze in een kom tot moes. Voeg vervolgens de havervlokken, het amandelmeel, het bakpoeder, de speculaaskruiden, het ei, het zout en het zoetmiddel toe. Roer deze ingrediënten stevig door elkaar zodat er een glad beslag ontstaat. Is het beslag te stevig? Voeg dan een scheutje melk toe. Roer een aantal aardbeien voorzichtig door het beslag. Giet het mengsel in een bakvorm. Zet het bakvormpje vervolgens 25 minuten in de Airfryer. Wanneer het taartje klaar is, laat je deze even afkoelen en stort deze op een bordje. Leg er de 2 eetlepels yoghurt over en verdeel nog enkele aardbeien erover. Smakelijk eten!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *