Pasta met witlof en rauwe ham

Witlof, je houdt ervan of niet. Een frisse, bittere groente die je zowel rauw kunt eten als bereid. Vroeger at ik hem altijd rauw in een salade met kaas, appel en mandarijnen. Later toen ik op mezelf ging wonen met ham en kaas uit de oven.

Ik wilde een keer een andere versie maken van witlof met ham en kaas. Daarom dit keer een versie van pasta met witlof en rauwe ham.

Dit recept is koemelk-, lactose-, soja- en nachtschadevrij.

Het recept voor 2 volwassenen en 1 kind:

Ingrediënten:

 • 165 gram ongekookte, ongevulde pasta
 • 150 gram rauwe ham
 • 500 gram witlof
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 400 gram champignons
 • 100 milliliter Alpro Rice Cuisine
 • 1 theelepel Jonnie Boer kruiden Funghi Trifolati
 • 2 tenen knoflook, fijngesneden
 • 1 ui, fijngesnipperd
 • peper en zout naar smaak
 • Pecorino kaas naar smaak

Bereiding:

Zet een pan water op het vuur met olijfolie erin en kook hierin de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Snijdt de witlof in repen en verwijder de harde kern, deze kan bitter zijn. Snipper de ui en de knoflook fijn en fruit deze aan met 1 eetlepel olijfolie in een grote pan. Snijdt de rauwe ham in repen en bak deze mee. Snijdt de champignons in vieren en bak deze mee met de ui, ham en knoflook. Voeg daarna de witlof toe. Voeg de Jonnie Boer kruiden toe evenals de Alpro Rice Cuisine. Breng op smaak met peper en zout. Doe de gekookte pasta door het groentemengsel en spatel dit voorzichtig door elkaar. Vervolgens verdeel je dit over de borden. Rasp er nog kaas over naar smaak en daarna Smakelijk eten!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *