Pasta met groene groenten en witte vis

Op vakantie gaan en niet teveel kliekjes mee willen nemen betekent vooruit kijken naar de dagen voor je gaat. We zitten op dit moment tussen 2 vakanties in. Net thuis van enkele dagen Efteling met het gezin en ons weer aan het voorbereiden voor een heerlijke vakantie in een strandhuisje aan zee. Ook daar hebben we een planning wat we per dag eten, zodat we zeker niet teveel meenemen wat we ook weer terug moeten sjouwen.

Soep is een prima manier om je restjes tot iets heerlijks te verwerken, maar ik kies voor een pastaschotel. Er lag nog één stronkje witlof in de koelkast en een stronkje broccoli. Neem een restje courgette en snijdt met een spiraalsnijder heerlijke courgettepasta. Mijn idee was dan ook geboren om er nog wat groenten bij te kopen en een pasta met groene groenten en witte vis te eten. Een mooier contrast op je bord kun je niet hebben.

Dit recept is koemelk-, lactose-, sojavrij, maar niet nachtschadevrij.

Het recept voor 2 volwassenen en 1 kind:

Ingrediënten:

  • 165 gram ongekookte, ongevulde pasta
  • 2 pangasiusfiletlapjes
  • 1 stronkje witlof
  • 1 stronk broccoli
  • 1 courgette
  • 250 gram champignons
  • 175 gram groene asperges
  • 5 eetlepels edelgistvlokken
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel Jonnie Boer kruiden Andalusië
  • 250 milliliter Alpro Rice Cuisine
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • peper en zout naar smaak

 

Bereiding:

Zet een pan water op het vuur met olijfolie erin en kook hierin de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Snijdt de broccoli in roosjes en kook deze 5 minuten. Snijdt met een spiraalsnijder de courgette in linten. Snipper de ui en de knoflook fijn en fruit deze aan met 1 eetlepel olijfolie in een grote pan. Snijdt de champignons in vieren en de witlof in reepjes en bak deze mee met de ui en knoflook. Voeg daarna de uitgelekte broccoli toe en als laatste de courgette. Bak de vis met de Jonnie Boer kruiden in 1 eetlepel olijfolie gaar. Maak in een sauspan de edelgistvlokken en de Rice Cuisine warm met peper en zout naar smaak. Zet een pan op het vuur en grill in 1 eetlepel olijfolie de asperges op hoog vuur. Wanneer deze kleuren dan kan het vuur uit en breng je de asperges op smaak met peper en zout. Voeg de saus bij de groenten evenals de pasta en roer dit voorzichtig door. Vervolgens verdeel je het over de borden. Leg de vis er bovenop en als laatste de gegrilde asperges. Smakelijk eten!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *