Pasta met pompoensaus en geitenkaas

Herfst is een prima seizoen voor pompoen.  Voorheen aten we dit nooit omdat mijn moeder niet wist hoe ze dit moest klaarmaken. Sinds ik op mezelf zit en het heerlijk vindt om een eigen groentetuin te onderhouden, zoeken we steeds meer recepten met pompoen. Niet alleen een soep of een puree, maar dit keer op zoek naar een combinatie met pasta. Waarom? Omdat het erg lekker is.

Pompoenen zijn helaas ook nachtschades en daarom zal ik er wel voorzichtig mee om moeten gaan. In periodes dat ik onder de uitslag zit, zal ik het ook niet veel bereiden. Gelukkig gaat het met pompoen wel goed, mits ik het niet tevaak eet. Er zijn veel verschillende soorten pompoen. De meeste die ik gebruik zijn de oranje Hokkaido of een flespompoen. De oranje Hokkaido is zacht en zoet en geeft ook de oranje kleur aan de gerechten. De flespompoen is makkelijker schoon te maken en smaakt nootachtig en zoet. Beide zijn prima geschikt voor soep.

Dit keer een pasta met pompoensaus en geitenkaas. De portie pompoensaus is erg groot wanneer je een complete pompoen gebruikt, maar de saus is prima in porties in te vriezen. Wanneer je de geitenkaas vervangt door bijvoorbeeld hamblokjes en edelgistvlokken dan is het recept ook koemelk- en lactosevrij.

Dit recept is koemelk-, lactose-, sojavrij, maar niet nachtschadevrij.

Het recept voor 2 volwassenen en 1 kind:

Ingrediënten:

  • 165 gram ongekookte, ongevulde pasta
  • enkele blaadjes salie
  • 50 gram geitenkaas
  • 500 gram pompoenblokjes
  • 150 milliliter groentebouillon
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 100 milliliter Alpro Rice Cuisine
  • peper naar smaak
  • 2,5 eetlepel olijfolie
  • 2,5 eetlepel pijnboompitten

Bereiding:

Zet een pan water op het vuur met een lepel olijfolie en breng deze aan de kook. Snijdt en schil de pompoen, verwijder de pitten en snijdt het vruchtvlees in blokken van 2/3 centimeter doorsnede. Was de salie en snijdt deze in dunne reepjes. Maak de ui schoon en snipper deze. Maak de knoflook schoon en snijdt deze ook fijn. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Fruit in een pan de ui en knoflook in 1 eetlepel olijfolie, laat ze niet kleuren, maar laat de smaken vrij komen. Voeg vervolgens de pompoenblokjes toe en bak deze kort mee. Blus af met de groentebouillon en kook dit zachtjes tot de pompoen gaar is. Rooster in een kleine pan de pijnboompitjes totdat ze mooi bruin zijn. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen. Verwarm in deze pan de overige olijfolie en bak hierin de salie. Laat die daarna uitlekken op een stukje keukenpapier, dan wordt ze knapperig en zijn ze niet meer zo vet. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Maal de pompoensaus fijn met een staafmixer en breng op smaak met peper en rijstroom. Roer de gekookte pasta door de saus en schep in een diep bord. Versier met geitenkaasbolletjes, pijnboompitten en gefrituurde salie. En nu smakelijk genieten!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *