Een knolselderij-aardappelpuree met erwten, ham en ei

Op een regenachtige dag is het heerlijk om een herfstgerecht op tafel te zetten. Stamppot kan op vele manieren. Dit keer gebruik ik een knolselderij.

Knolselderij wordt als een armeluisgroente gezien. Het is niet duur en lekker. Het vult goed in combinatie met aardappels. Door er extra groenten aan toe te voegen krijg je een heerlijke complete maaltijd die voedzaam is en goed vullend voor op koude dagen.

Vandaag een knolselderij-aardappelpuree met erwten, ham en ei.

Dit recept is koemelk-, lactose-, soja- en nachtschadevrij.

Het recept voor 2 volwassenen en 1 kind:

Ingrediënten:

 • 500 gram aardappelen, kruimig
 • 500 gram knolselderij
 • 1 blokje voor groentebouillon
 • 1 snufje nootmuskaat
 • peper en zout naar smaak
 • 250 milliliter amandeldrink
 • 150 gram hamblokjes
 • 175 gram erwten
 • 3 eieren
 • 1 ui
 • 1 koffielepel olijfolie

 

Bereiding:

Snijd de knolselderij in schijven en schil deze. Snijd deze in blokken van 1,5-2cm en doe ze in een grote kookpan. Schil de aardappels en snijd deze in dezelfde grootte blokjes als de knolselderij. Kook de aardappelen en de knolselderij in gezouten water. Breng in een andere pan 250 milliliter melk aan de kook en los er het groentebouillonblokje in op. Stamp de aardappelen en de knolselderij en meng de melk er beetje bij beetje door, Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer de fijngeknipte peterselie door de puree. Snijd 1 ui in ringen en stoof ze goudbruin in 1 koffielepel olie samen met de hamblokjes. Doe de puree op een bord. Leg daarop de gestoofde ui. Halveer het gekookte ei en leg dit ook op de puree. Daarna smakelijk eten!!!

NB. Het gerecht op de foto is zonder de gestoofde ui.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *