Fluffy pancakes met blauwe bessen, maanzaad en vanille

Blauwe bessen, maanzaad en vanille vind ik een heerlijke combinatie. Je kunt ze overal in verwerken, bijvoorbeeld in ontbijttaartjes of in pannenkoeken.

Een heerlijk alternatief voor normale pannenkoeken, zijn luchtige pannenkoeken. We eten ze wel eens als ontbijt of lunchgerecht omdat je ze met lekker veel fruit kunt vullen. Ook de laagjes ertussen kun je met fruit vullen.

Vandaag een recept van fluffy pancakes met maanzaad en vanille.

Dit recept is koemelk-, lactose-, soja- en nachtschadevrij.

Het recept voor 9 pannenkoeken of voor 2 volwassenen en 1 kind:

Ingrediënten:

  • 80 gram volkoren speltmeel
  • 4 eieren
  • 3 koffielepels slaolie
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 125 gram blauwe bessen
  • 120 gram Koko kokosyoghurt
  • 3 eetlepels ahornsiroop of poedersuiker naar smaak
  • 1 eetlepel maanzaad

 

Bereiding:

Scheid de eieren. Doe de dooiers in een klein kom en de eiwitten in een grote kom. Meng de dooiers met het speltmeel, de vanillepoeder, het maanzaad en de kokosyoghurt goed door elkaar. Mix de eiwitten stijf. Spatel de eiwitten voorzichtig door het dooiermengsel. Als laatste voeg je de blauwe bessen toe en spatel je die door het beslag. Verwarm nu 1 eetlepel slaolie in een ruime koekenpan en schep hierin 2 eetlepels beslag per pannenkoek. Je kunt 3 pannenkoeken per keer bakken in de pan. Daarna stapel je ze op en druppel je een eetlepel ahornsiroop erover. Vervolgens smakelijk eten!!!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *