Yoghurtbollen met blauwe bessen, vanille en maanzaad

 

Eerder heb ik al een versie gemaakt van bollen met vla. Dit keer een versie van yoghurtbollen. Waarom omdat ik er zin in had na een vakantie weer heerlijk te gaan bakken.

Blauwe bessen zijn heerlijke vitaminebommetjes. Wanneer je die bakt dan springen ze open op het moment dat je in de bollen bijt. Dat is misschien wel de voornaamste reden waarom ik blauwe bessen zo lekker vind om ze in iets lekkers te verwerken.

Zoals je ziet heb ik een grote gemaakt en 3 kleintjes. De grote komt overeen met 3 kleintjes en is voldoende als ontbijttaartje. De kleintjes kun je invriezen of bewaren en een dag later alsnog oppeuzelen. Daarom is dit recept ook prima vooruit te maken voor een dagje uit of als je een drukke werkdag hebt.

Dit keer dus yoghurtbollen met blauwe bessen, vanille en maanzaad.

Dit recept is koemelk-, lactose- en nachtschadevrij, maar niet sojavrij.

Het recept is voor 6 bollen in een muffinvorm of 2 grote bollen in een siliconen vorm van 10cm:

Ingrediënten:

  • 125 gram tarwebloem
  • 1 ei
  • 250 milliliter Alpro Mild & Creamy ongezoet
  • Zoetstof naar smaak
  • 125 gram blauwe bessen
  • 2 eetlepels maanzaad
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 8 gram bakpoeder
  • 1 snufje zout

 

Bereiding:

Verwarm de Airfryer voor op 180℃. Vet de silicone bakvormpjes met een beetje bakspray of boter. Meng het ei, de yoghurt, de bloem, het bakpoeder, het zout, het maanzaad en het vanillepoeder door elkaar. Voeg nog zoetstof toe naar smaak, door het bakken verdwijnt de smaak dus je mag het gerust extra zoeten. Voeg vervolgens de blauwe bessen toe en meng het geheel nogmaals goed door. Verdeel dit mengsel in 6 porties in de bakvormpjes en zet het geheel in de oven. Bak ze in 20 minuten mooi goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen en je kunt ervan genieten!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *