Als we soep eten, is het willekeurig wat we daarbij eten. Soms is het brood, soms een wrappizza. Soms is de soep al zo gevuld dat er niet veel bij nodig is. Soms maken we een tosti.
Zelf brood bakken met of zonder machine is toch wel het allerlekkerste wat je kunt eten. Het warme brood uit de oven besmeren waarbij de boter nog smelt en de kaas nog smelt op je broodje.
Dit keer een favoriet. Deze is ook prima in de winkel te koop, maar zelf maken is veel lekkerder en leuker. Zoveel tijd vraagt het niet, maar je moet net weten hoe je het moet bereiden. En dus ook geduld hebben, want brood heeft vooral tijd nodig om te rijzen. Het recept is een aangepast recept met inspiratie van 24 Kitchen. Het is een kaasuienbrood.
Dit recept is niet koemelkvrij maar wel nachtschade-, lactose- en sojavrij.
Het recept is voor 2 grote broden en 1 klein brood:
Ingrediënten:
- 187,5 gram bloem
- 22,5 gram boter, ik gebruik vloeibare plantaardige bakboter
- 0,5 koffielepel honing
- 4,5 gram gist, gedroogd
- 100 milliliter water
- 4,5 gram zout
- 1 ui in ringen of halve ringen
- 1 eetlepel geraspte kaas naar keuze, ik heb pecorino gebruikt, maar het kan ook prima met jonge kaas of lactosevrije kaas
Bereiding:
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, honing, gist en water tot een papje. Strooi het zout over de rand. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot er een soepel deeg. Bestrooi het deeg met bloem en laat afgedekt in een kom circa 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel en snijd de uien in halve ringen. Kneed het deeg nogmaals door en verdeel het in 3 porties, 2 grote en 1 kleine bol. Rol het deeg ovaal uit en verdeel er uien en kaas over. Bak de broden in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Smakelijk eten!!!
Geef een reactie