Mexicaanse omelet

 

4 oktober was het dierendag. Wakker die had een actiedag die ze noemde eet-geen-dierendag. Dat betekent dat je dus een compleet vegetarische dag houdt met eten. Veganistisch is moeilijk maar vegetarisch is ook prima te proberen, dus ook wij doen dit keer mee. Toch moet je goed nadenken over een dag vegetarisch invullen. Soms is het makkelijk een cracker of boterham met kipfilet te nemen, dit kan die dag dus echt niet.  Het ontbijt begon simpel met yoghurt met muesli en vers fruit.

De lunch wilde zoonlief graag een gebakken eitje. Ik vroeg hem of een omeletje ook goed was en daar stemde hij mee in. Ik had kortgeleden Mexicaanse tacokruiden gekocht van Euroma en het leek me wel een goed idee deze hiervoor te gebruiken als basis.

Dit keer dus een boterham met een Mexicaanse omelet.

Dit recept is niet nachtschadevrij maar wel koemelk-, lactose- en sojavrij.

Het recept is voor 1 volwassene en 1 kind:

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 50 milliliter amandeldrink
  • 2 theelepels Mexicaanse tacokruiden van Euroma
  • 125 gram maiskorrels
  • 125 gram erwten
  • 3 repen groene paprika
  • 125 gram soepgroenten
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 koffielepel olijfolie
  • 3 bruine boterhammen

 

Bereiding:

Verwarm een pan en doe hierin de olijfolie, maiskorrels, erwten, paprika en soepgroenten. Voeg hier een koffielepel tacokruiden bij. Meng in een kom de 3 eieren, resterende tacokruiden en de amandeldrink goed door elkaar. Voeg het omeletmengsel nu bij de groenten en laat dit hard worden op laag/middelhoog vuur. Leg dit daarna op de boterhammen en smakelijk eten!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *