Vegetarische bloemkool-rösti-ovenschotel

4 oktober was het dierendag. Stichting Wakker Dier heeft die dag in het leven geroepen als eet-geen-dierendag. Vegetarisch eten hebben wij die dag gedaan ondanks de moeilijkheid van allergieën. Veel vleesvervangers bevatten soja. Hierdoor is het moeilijk om vegetarisch te eten. Door een koemelkallergie van onze zoon is het extra belangrijk dat hij wat extra eiwitten binnenkrijgt.

Eindelijk hebben we een vlees vervanger gevonden die compleet veganistisch is en totaal geen koemelk of soja bevat. Wij vinden het een lekker en betaalbaar alternatief voor peulvruchten of vlees of eieren. Het is namelijk Quorn. Quorn wordt gemaakt van een schimmel die erg veel eiwitte bevat. Door het zelf te kruiden lijkt het op kip. Het is te koop als filet, stukjes, nasi/bamivleesstukjes, gehakt en satévlees met saus. Binnen de Weight Watchers zijn de filet en de stukjes erg mager, voor 2 SP heb je 175 gram ‘vlees’.

Ik gebruikte het dit keer in een bloemkool-rösti-ovenschotel. Door Vadouvan kruidenmix van Jonnie Boer te gebruiken, lijkt het een kerrieschotel.

Dit recept is koemelk-, lactose-, sojavrij, maar niet nachtschadevrij.

Het recept is voor 2 volwassenen en een kind:

Ingrediënten:

 • 500 gram aardappels, vastkokend
 • 1 bloemkool
 • 3 eieren
 • knoflook, 3 tenen
 • ui, gesnipperd
 • 1 eetlepel Vadouvan
 • 100 milliliter Alpro Rice Cuisine
 • 1 teen knoflook, fijngesneden
 • 1 theelepel olijfolie
 • 1 eetlepel Italiaanse kruidenmix
 • peper en zout naar smaak
 • 3 eetlepels edelgistvlokken
 • 175 gram stukjes Quorn

 

Bereiding:

Snijdt de bloemkool in roosjes en kook deze beetgaar. Verwarm de oven voor op 180℃. Snipper de ui en snijdt de knoflook fijn, schil de aardappels en rasp deze fijn. Meng in een kom de kookroom, de eieren, ½ eetlepel Vadouvan, rösti (=aardappelrasp), ui en knoflook met peper en zout naar smaak. Verwarm een pan met olijfolie en ½ eetlepel Vadouvan. Doe hierbij de stukjes Quorn en bak deze in enkele minuten bruin. Vet een ovenschaal in met olijfolie en doe op de bodem de gekookte bloemkool, daarna de Quorn en daarbovenop de rösti. Zet het geheel 45 minuten in de oven op 180℃. Daarna smakelijk eten!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *