Brood met gebakken champignons en ei

Soms wil je als lunch iets anders als een simpele boterham met ham of kaas. Of een boterham me jam of pindakaas. Ik had in dit geval zin in iets warms. Een boterham roosteren is dan al lekker, maar je beleg blijft koud. Gezien mijn afvalstrijd wil ik niet snacken uit de frietpan of Airfryer aangezien dit hoog in de calorieën gaat zitten.

Champignons zijn een energiebron die boordevol eiwitten zit en erg gezond is als vleesvervanger. Ook voor eieren geldt dit. Sinds de Weight Watchers ben ik wel meer eieren gaan eten. Dit als vervanger van de koolhydraten.

Dit keer een simpel lunchgerecht namelijk een boterham met gebakken champignons en een ei.

Dit recept is koemelk-, lactose-, soja- en nachtschadevrij.

Het recept is voor 1 volwassene:

Ingrediënten:

  • 2 bruine boterhammen
  • 125 gram in plakjes gesneden champignons
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 eetlepel Italiaanse kruidenmix
  • 40 gram gekookte ham
  • 1 ei, gekookt
  • peper en zout naar smaak
  • geraspte pecorino naar smaak

 

Bereiding:

Kook het ei hard. Snijdt de champignons in plakjes. Snijdt de knoflook fijn en de sjalot in snippers. Fruit de knoflook en de sjalot aan in de olijfolie op laag vuur zodat de smaken vrij komen. Doe vervolgens de champignons erbij na 2-3 minuten fruiten. Voeg daarna de kruidenmix erbij en breng het geheel op smaak met peper en zout. Bak totdat de champignons bruin verkleurd zijn. Beleg je boterham met de gekookte ham en doe je champignons erbovenop. Beleg met in partjes gesneden ei en bestrooi met een beetje gerapte kaas. Daarna smakelijk eten!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *