Pasta met snijbiet en zalm

Een eigen groentetuin is altijd een grote wens geweest toen we een eigen huis gingen kopen. Hiervoor hadden we een huurwoning met een tuintje van 5×8 meter dat was inclusief terras. Bij het aanleggen van deze tuin waar we nu wonen, hebben we rekening gehouden om een heerlijke groentetuin aan te leggen.

De grond lijkt soms onuitputtelijk als je ziet wat er allemaal voor een mooie groenten en vruchten vanaf komen. Dan komt er rond de zomer ook nog een supermarktketen met moestuintjes en dan ben je toch blij me nieuwe groentes die je nog niet eerder hebt geprobeerd.

Snijbiet zat niet bij de moestuintjes maar ik zag de verpakking in het tuincentrum en vond de kleuren zo mooi. Nu is biet niet mijn favoriete groente maar door de bereiding kun je iets wel lekker maken. Eerder heb ik al verschillende recepten gemaakt met snijbiet, dit keer pasta met snijbiet en zalm.

Dit recept is soja- en nachtschadevrij, maar niet koemelk- en lactosevrij. Wanneer je de kaas achterwege laat of vervangt door edelgistvlokken is het gerecht compleet koemelk- en lactosevrij.

Het recept voor 2 volwassenen en 1 kind:

Ingrediënten:

 • 160 gram ongekookte pasta
 • 500 gram snijbiet, stelen in blokjes, blad in grove repen
 • 1 ui, gesnipperd
 • 2 tenen knoflook, fijngehakt
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 2 zalmfilets met huid
 • 2 koffielepels viskruiden
 • 100 milliliter Alpro rice cuisine
 • 2,5 eetlepels pijnboompitten
 • 1 eetlepels gerapte kaas, ik nam Pecorino
 • peper en zout naar smaak

 

Bereiding:

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijdt de snijbietstelen in blokjes, de bladeren in repen, snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm in een pan 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de ui en de knoflook aan en doe er daarna de stelen bij. Voeg na enkele minuten de bladeren erbij. Verwarm een pan met olijfolie en kruid de zalm met de viskruiden. Bak de zalm gedurende enkele minuten op de huid op middelvuur zodat deze knapperig word. Verwarm in een klein pannetje de pijnboompitten totdat ze bruin kleuren. Let op dit kan snel gaan dus blijf erbij. Voeg als de bladeren slinken de rijstroom erbij, breng het geheel op smaak met peper en zout en roer dit goed door. Roer er daarna de gekookte pasta door. Zet het vuur uit van de pan met zalm en draai de zalm om. Schep de pasta met snijbiet in een diep bord en leg de zalm erop. Let op de huid blijft alleen knapperig als je deze omhoog legt op de bord, anders wordt deze nattig van de saus van de pasta. Strooi de pijnboompitten erover en rasp er nog wat kaas overheen. Smakelijk eten!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *