Spruiten met kipsaté en rijst

Spruitjes zijn een echte herfstgroente. Ik had ze op de band gelegd in de supermarkt en de dames achter mij begonnen te smoezen. Het is zo vies, het smaakt niet, bitter et cetera. Mijn opmerking, spruiten moet je lekker maken, dan is het een heerlijke gezonde groente.

De meeste mensen gruwelen ervan maar het is juist de kunst ze lekker te bereiden en zeker niet snotgaar te koken. Wij maken ze altijd op dezelfde manier klaar maar dat is dan ook onze favoriet. Onze kleine man vindt ze zo lekker dat hij ze gekookt zo op eet zonder iets erbij. Het gevolg dat ik voor ons 1 kg spruiten moet klaarmaken om voldoende te hebben voor ons allen.

Dit keer dus spruiten met kipsaté en rijst.

Dit recept is koemelk-, lactose-, soja- en nachtschadevrij.

Het recept is voor 2 volwassenen en een kind:

Ingrediënten:

 • 1 kg spruiten
 • 125 gram ongekookte meergranen rijst
 • 300 gram kipfilet
 • 1 theelepel kipkruiden
 • 1 eetlepel olijfolie

 

Bereiding:

Maak de spruiten klaar en stoom ze in een stoompan beetgaar. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking en laat deze goed uitdampen. Kruid de kipfilet en bak deze in een pan met de olijfolie. Maak ondertussen de satésaus.

 

Ingrediënten satésaus:

 • 60 gram pindakaas
 • 3 koffielepels sambal
 • 160 milliliter water
 • 1 teentje geperste knoflook
 • 1 sjalot, gesnipperd
 • 1 theelepel gemberpoeder
 • peper en zout naar smaak

 

Bereiding:

Doe alles in de pan en laat zachtjes enkele minuten garen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *